Вінниця
23.04.2024
12.75° C
Вгору

Козацькому роду нема переводу! Юні вінницькі бандуристи свої перемоги присвячують захисникам України

У цей нелегкий час саме творчість, а особливо дитяча здатна підняти бойовий дух усієї нації. Впевнено тримають у своїх дитячих руках український народний інструмент – бандуру – Богдана Барцьось та Назар Царук, які є вихованцями Вінницької дитячої музичної школи № 1. Протягом 2022 року вони отримали перемоги у понад 20 конкурсах та присвятили їх захисникам України.

Викладачка дітей Вікторія Оленич розповідає, що Богдана та Назар дуже талановиті та цілеспрямовані. Юні музиканти активно беруть участь у благодійних заходах та концертах, перемагають у міжнародних та Всеукраїнських конкурсах. Призові кошти спрямовують на потреби Збройних Сил України, а також на допомогу дітям-переселенцям.

«В репертуарі Назара та Богданочки пісні на вірші Т.Г.Шевченка, українські народні, козацькі і повстанські пісні. Діти полюбляють виконувати класичні та оригінальні твори. Захоплюються сучасними виконавцями та мелодіями з кінофільмів, – говорить викладачка Вікторія Оленич. – Вони завжди спонукають мене на творчість, розуміють, що бандура – не просто музичний інструмент, а душа українського народу, його скарб, які неможливо відібрати, знищити, продати. Струни бандури дивують і зачаровують. Всі ці свої переконання та емоції Назар та Богдана передають слухачеві». Так, у минулому році юні музиканти отримали призові місця у понад 20 конкурсах. Пропагували бандурне мистецтво на фестивалях та творчих проєктах. Вони неодноразово ставали стипендіатами Вінницької міської ради.

«У цьому навчальному році цей тандем однодумців надихнув мене об’єднати їх у дует. Вони грають разом лише три місяці, але, сподіваюсь, їхній спільний творчий шлях буде цікавим та тривалим. Назар, крім музики, захоплюється народними танцями та свого часу займався бойовим гопаком. Богдана цікавиться історією нашої держави та видатними постатями. Я щаслива, що в моєму класі навчаються такі учні. Адже діти – це майбутнє нашої країни, найдорожчий наш скарб. А діти, які грають та співають на бандурі – це цвіт нашої нації!» – говорить викладачка Вінницької дитячої музичної школи № 1 Вікторія Оленич.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin