Вінниця
25.04.2024
10.81° C
Вгору

Вінницька поліція викрила організаторів секс-бізнесу, які втягували переселенок у заняття проституцією

Вінницькі поліцейські викрили злочинне угрупування, яке створило міжрегіональну мережу надання інтимних послуг у Вінницькій та Київській областях. Загалом під час обшуків поліцейські вилучили у фігурантів понад пів мільйона гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

За словами начальника Управління міграційної поліції Вінниччини Кирила Доценка, 44-річна організаторка, жителька Київщини, долучила до протиправної діяльності трьох пособниць віком 23, 27 та 33 років, розподіливши між ними чіткі ролі. Вони працювали диспетчерами й адміністраторами, вербували жінок для роботи у секс-бізнесі, розміщували на різноманітних сайтах оголошення про інтим-послуги, вартість яких становила від 2000 до 3000 гривень за годину, підшукували та обговорювали з клієнтами умови роботи дівчат, які працювали «по виїзду».

Підозрювані втягували у заняття в проституцією жінок та дівчат, які опинились в складних життєвих обставинах через війну в Україні та змушені були виїхати з областей де ведуться бойові дії або вони тимчасово окуповані.

Для документування протиправної діяльності зловмисниць, слідчі слідчого управління та оперативники міграційної поліції провели ряд результативних обшуків у Вінницькій та Київській областях. Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Під час обшуків поліцейські вилучили мобільні телефони, планшети, банківські картки, сім-картки, значну суму грошей, чорнові записи з інформацією про отримані протиправним шляхом доходи.

44-річна організаторка незаконного бізнесу та 23-річна адміністраторка – затримані. Вони перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу. Відносно інших двох фігуранток слідством підготовлено клопотання щодо обрання запобіжного заходу на час досудового розслідування.

Усім чотирьом учасницям злочинного угрупування повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією). Їй загрожує до 7 років позбавлення волі.

В рамках розслідування зазначеного кримінального провадження поліцейськими вживаються заходи щодо встановлення інших учасників, причетних до даної злочинної діяльності, та фактів вчинення аналогічних злочинів.

 

 

    

Фото: Національна поліція

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin