Вінниця
18.04.2024
5.5° C
Вгору

Як отримати безоплатні ліки при хронічному обструктивному захворюванню легень

Хронічне обструктивне захворювання легень – одне з найпоширеніших захворювань легень. Серед симптомів у хворих – ускладнене дихання, важка задишка, хронічний кашель. ХОЗЛ може призвести до інвалідизації, а в деяких випадках – до летальності.

Найчастішою причиною хронічного обструктивного захворювання легень є куріння. Симптоми хвороби полегшують за допомогою препаратів. У програму «Доступні ліки» включено дев’ять комбінованих лікарських засобів для пацієнтів з ХОЗЛ. Шість з них – безоплатні, три – з доплатою. Це такі лікарські засоби: Будесонід + Формотерол (Formoterol + Вudesonide) порошок для інгаляцій, інгаляції (порошок, аерозоль), Сальметерол + Флютиказон порошок для інгаляцій).

Для того аби отримати ці лікарські засоби потрібно:

  • Звернутися до свого сімейного лікаря;
  • Отримати у лікаря рецепт на «Доступні ліки» відповідно до медичних показів;
  • Звернутися з рецептом в будь-яку аптеку, яка відпускає «Доступні ліки» за договором з НСЗУ, та отримати препарати.

Якщо зв’язок з лікарем втрачений або було змінено місце проживання – можна звернутись до сімейного лікаря або терапевта в найближчому медзакладі, який має договір з НСЗУ.

Окрім того, варто зазначити, що на час воєнного стану лікар може виписати як електронний рецепт, так і паперовий. Паперовий рецепт лікар випише, якщо в медзакладі немає світла або доступу до Електронної системи охорони здоров’я.

Знайти аптеку, яка відпускає «Доступні ліки» допоможе оператор контакт-центру НСЗУ за телефоном 16-77.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin