Вінниця
29.03.2024
11.06° C
Вгору

Буржуйки, смаколики, генератор: Міжрегіональний гумштаб передав чергову допомогу бійцям з Вінниччини

Черговий гуманітарний вантаж вирушив з Вінниці на передову в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Бійцям вінницьких підрозділів, які зараз боронять Україну на Бахмутському та Ізюмському напрямках, передали 15 пічок-буржуйок, генератор, шанцевий інструмент для облаштування та утеплення позицій, а також продукти харчування, зокрема – домашні смаколики, приготовані з любов’ю господинями з усієї області.

“До формування цієї допомоги долучилося 53 громади Вінницької області та саме місто. В рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу ми відправляємо вже третій вантаж саме нашим військовим. Важливо, аби наші воїни могли зігрітися. І буржуйки, і генератори, і шанцевий інструмент – збиралися за запитами від різних військових підрозділів. До формування цієї допомоги активно долучився також вінницький бізнес, багато наших підприємств продовжують збирати необхідне обладнання для різних підрозділів як на Північ, так і на Схід нашої країни”, – говорить Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Вантаж на передову супроводжують координатори Міжрегіонального Гумштабу Теймур Абушов, Михайло Паньків та Олександр Хом’як.

“Ми маємо допомагати в будь-який можливий спосіб. Якщо наші хлопці там – вони мають відчувати надійний тил, і бачити, що ми всі працюємо заради Перемоги”, – Олександр Хом’як.

Допомогу фронту надано в межах гуманітарних ініціатив “Тепло від дому до окопу” та “Подаруй військовим смак домашнього тепла”. Перший проєкт покликаний зігріти захисників та захисниць України у зимовий період, другий – привітати їх з Різдвом та Новим роком.

“Ми постійно підтримуємо зв’язок із нашими військовими вінничанами, які несуть службу і на Сході, і на Півночі, і на Півдні. Перед тим, як формувати гуманітарний вантаж – ми вивчаємо потребу, що найперше просять військові. Але ж наші люди допомагають усім, чим можуть. В рамках роботи Гуманітарного штабу зробили і нагрівальні пристрої, і скоби, аби швидко облаштовувати укріплення. Люди громади передали різні домашньою смаколики, аби передати нашим хлопцям та дівчатам смак домашнього тепла”, – говорить секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

Обидві ініціативи започатковані керівником Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимиром Гройсманом спільно із співзасновниками штабу – головою Вінницької громади Сергієм Моргуновим та очільником облради Вячеславом Соколовим.

“Гуманітарний штаб, починаючи з перших днів повномасштабної війни, продовжує системну роботу з підтримки і військових, і цивільних, і внутрішньо переміщених осіб. Більшість допомоги для військових ми направляємо туди, де йдуть активні бойові дії”, – говорить перший заступник голови Вінницької обласної ради Володимир Кістіон.

Допомога для військових та цивільних в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу продовжиться і в наступному році, запевняє Вінницький міський голова.

“Важливо зазначити, що робота в рамках Гумштабу проводиться не тільки в межах нашої області. Координатор Гумштабу Володимир Гройсман комунікує з нашими партнерами в інших регіонах і ми обмінюємося всім необхідним для тих чи інших підрозділів. І так само ми будемо щось отримувати від наших партнерів із Заходу України також. Наприклад з Львова, Ужгорода чи Чернівців. Також ми допомагаємо деокупованим територіям – як то Херсонщині чи Харківщині”, – зауважує Сергій Моргунов.

Нагадаємо, напередодні волонтери та координатори Гумштабу відправили на фронт 50 буржуйок, коптер, чотири планшети, п’ять тисяч скоб, шанцевий інструмент та окопні свічки, а кількома днями раніше – ще 8 тонн вантажу та два позашляховики.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin