Вінниця
25.04.2024
9.54° C
Вгору

Проєкт «ДАХ ОНЛАЙН»: як створити і розвивати ОСББ у Вінниці

У поточному році вдалось організувати 28 об’єднання у 33 будинках. І проект “ДАХ ОНЛАЙН” надзвичайно позитивно сприяв цьому процесу. 

Про це повідомляє Місто над Бугом.

ГО “ДАХ ОНЛАЙН” спільно з Вінницькою міською радою запустили проєкт «ОСББ так-ні за 10 днів». Цей проєкт дозволяє мешканцям перевірити прямо у своєму смартфоні готовність будинку до створення ОСББ в майбутньому, дозволяє скоротити підготовчу частину до створення ОСББ до десяти днів, а кількість новостворених об’єднань – значно збільшити.

На сьогодні кількість будинків з ОСББ у Вінниці складає 43% від загального житлового фонду. Аналіз по місту за останніх 12 років виявив, що в попередні роки в місті створювалось 92, 89, 68, 70 ОСББ на рік.

В поточному ж вдалось організувати 28 об’єднання у 33 будинках. І проект “ДАХ ОНЛАЙН” надзвичайно позитивно сприяв цьому процесу.

Найближче завдання – перевірити 1185 будинків міста, в яких ще не має ОСББ, на готовність мешканців створювати такі об’єднання. На першому етапі запускається інформаційна кампанія, результатом якої є зворотній зв’язок від мешканців.

Щойно до проєкт “ДАХ ОНЛАЙН” звернеться представник того чи іншого будинку, оператори кол-центру нададуть повний консультаційний супровід для організації подальшої перевірки будинку на готовність створення ОСББ. Завдяки онлайн-формату, процес, який раніше тривав місяцями, буде пройдено за десять днів.

Ініціативній групі вже немає потреби фізично обходити кожну квартиру чи розсилати рекомендовані листи, не потрібно буде вступати в дискусії з противниками створення ОСББ, які є чи не в кожному будинку. Натомість, в режимі, який пропонує “ДАХ ОНЛАЙН” буде видно, які квартири підтримують створення об’єднання, а які – ні. Якщо, в результаті, більшість (60%) мешканців будинку підтримують створення ОСББ, то їхні дані передаються далі, і з цим будинком уже адресно працюватимуть фахівці Ресурсного центру підтримки ОСББ.

Мета амбітна, втім, цілком реальна: до кінця 2023 року збільшити цей показник, і передати 300 заявок від багатоквартирних будинків міста на реєстрацію ОСББ в Ресурсний центр підтримки ОСББ м. Вінниця. І цьому й надалі сприятиме проект “ДАХ ОНЛАЙН”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin