Вінниця
20.04.2024
5.12° C
Вгору

На Вінниччині аудитори виявили порушення фінансової дисципліни на 88 мільйонів гривень

Протягом січня-листопада фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області за результатами ревізій та перевірок закупівель забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 88 млн грн, за результатами аудитів – досягнення 311 млн грн економічного ефекту від упровадження наданих рекомендацій.

Про це повідомили в пресслужбі Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області.

Проведеними моніторингами запобігли порушенням законодавства у сфері закупівель на загальну суму 476 млн грн, зокрема, у 87 випадках забезпечено скасування торгів на майже 417,4 млн грн та розірвано 53 договори на загальну суму 58,3 млн грн.

За допущені порушення 99 посадових осіб об’єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності.

Водночас до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано 18 фінансових санкцій у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань та зупинення операцій з бюджетними коштами.

Правоохоронним органам для вжиття заходів у межах їх компетенції передано матеріали 29 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких на даний час розпочато 25 досудових розслідувань. Водночас матеріали 12 ревізій та аудитів долучено до вже розпочатих кримінальних проваджень.

За переданими матеріалами ревізій правоохоронними органами вручено 9 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, ще 8 – за результатами участі спеціалістів Управління у досудових розслідуваннях.

До Державної служби фінансового моніторингу України для проведення аналізу, фінансових розслідувань, виявлення схем привласнення та можливого розкрадання державних коштів надіслано 11 інформацій про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму 185,5 млн грн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin