Вінниця
19.04.2024
3.64° C
Вгору

«Дякуємо Польщі»: вінницький ансамбль танцю «Радість» повернувся з туру подяки

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» Вінницького палацу дітей та юнацтва повернувся з Польщі, де виступав з концертами у містах Малопольського воєводства.

Зараз у Польщі перебуває багато біженців із України, приїжджають дитячі групи. Вони щиро вдячні Польщі та польському народу за підтримку, за гостинність і теплий прийом.

Так, свою вдячність українці показали концертом ансамблю «Радість» під назвою – «Дякуємо Польщі!». Колектив із Вінниці представив українські народні танці та пісні різних регіонів, завдяки яким можна було більше дізнатися про Україну, її жителів, звичаї та культуру.

«Професійна хореографія, колоритне місцеве вбрання, висока танцювальна майстерність та прекрасні багатоголосі національні пісні вразили усіх присутніх. Вони дякували юним вінницьким танцюристам і співакам за чудовий концерт», – каже директор ансамблю «Радість» Віктор Бойко.

Він також розповів, що серед глядачів було багато місцевих жителів та українців, які вимушено переїхали до Польщі. Відвідувачі разом з юними артистами співали «Ой, у лузі червона калина», «Гей, соколе», гаряче аплодували усім танцям колективу, а по закінченню останнього номеру увесь зал аплодував, стоячи.

«До дітей, керівників колективу підходили багато глядачів зі словами вдячності за чудовий концерт. Емоції просто зашкалювали. Українці казали, що сльози самі котилися з очей, настільки хвилюючим був виступ колективу. Хіба можна перемогти народ з такою багатою культурою? Наші діти вселяли віру в людей, що Україна переможе у війні, та люди зможуть повернутися додому, на свою Батьківщину», – додав Віктор Бойко.

Під час перебування в Польщі хлопці та дівчата ансамблю побували на екскурсіях в м.Краків на казково прикрашеній Замковій горі.

Діти та педагоги щиро дякують за запрошення та організацію концертів Фундації «Братерство», Владиславу Крейчі та Henryk Czarny, за підтримку – громадській організації «Україна-Польща-Німеччина», департаменту освіти Вінницької міської ради.

«Закінчується 2022 рік. Це був надзвичайно складний рік для нашої держави, для нашого народу і для наших дітей. Ми дякуємо Збройним Силам України, що маємо змогу жити у нашій Незалежній державі, що можемо співати, танцювати і прославляти нашу країну по всьому світу. В цьому році ансамбль «Радість» з величезним успіхом демонстрував свою майстерність у 10 країнах Європи: Туреччині, Литві, Швейцарії, Албанії, Хорватії, Румунії, Словаччині, Німеччині, Фінляндії та Польщі, перерахував на підтримку Збройних Сил України 53,5 тис. гривень», – говорить Віктор Бойко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin