Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

У Вінниці напередодні Різдва погасили нову марку серії «Бойові гусаки»

У Вінниці презентовано ексклюзивну поштову марку під назвою «З Різдвом, незламні!». На ній зобразили родину бойових вінницьких гусаків з немовлям як символ віри, любові та непереборної жаги до життя.

Це уже друга поштова марка з циклу «Бойові гусаки» від Офісу туризму Вінниці та Вінницької дирекції АТ «Укрпошта». Перша була присвячена героїзму українських льотчиків, які тримають небо над мирними містами і захищають позиції ЗСУ на фронті.

Ескіз різдвяної марки виготовили за мотивами рукотворних виробів вінницької майстрині Наталії Дремлюги. 23 грудня марку урочисто погасили в Пункті незламності, що працює на базі майбутнього Туристичного хабу Вінниці за адресою вул. Соборна, 89.

У церемонії спецпогашення поштової марки «З Різдвом, незламні!» взяли участь заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, очільник Вінницької дирекції АТ «Укрпошта» Володимир Шаловінський, директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська і майстриня Наталія Дремлюга. Усі разом вони проставили відбиток спеціального поштового штемпеля та підписали конверти.

«Перша з марок цієї серії символізувала наші Повітряні сили ЗСУ, які захищають небо від ворожих ракетних ударів і є щитом для всієї України й українців. А сьогодні ці “бойові гусаки” отримали продовження. Напередодні Різдва, через 10 місяців після початку агресії, в них з’явилося таке символічне дитя з чупринкою – символ нашого щасливого і мирного майбутнього, без присутності російської федерації, – зазначив у вітальному слові заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний. – Переконаний, що та незламність, яку показали спільно Збройні сили України, всі українці, наші міжнародні партнери, однозначно переможе зло, дуже скоро – у 2023-му році. Ми – світла сторона людства, демократична сторона, тому в нас попереду тільки перемога. Нам потрібно ще дуже-дуже багато працювати заради неї, і для повернення українців додому. Але разом ми можемо дуже багато, і ми вже це показали».

Очільник Вінницької дирекції АТ «Укрпошта» Володимир Шаловінський також говорив про віру й силу єднання напередодні Різдва: «Дуже сподіваюся, що ця гуска наступного року перевдягнеться в красиву сукню, і вся ця гусяча родина вже буде не воювати, а танцювати. І, можливо, не втрьох, а навіть учотирьох. А це гусеня, яке народилося в піксельному яєчку, скине його вже дуже скоро. Я вірю, що ми переможемо!».

З нагоди випуску власної ексклюзивної марки «З Різдвом, незламні!» Офіс туризму Вінниці також надіслав символічні вітальні листівки з погашеними марками в незламні обласні центри, які активно підтримувала вінницька громада з початку повномасштабної агресії: Херсон, Миколаїв, Чернігів і Харків. Як зауважив Андрій Очеретний, окрему листівку відкладуть для Мелітополя зі сподіванням його швидкої деокупації.

Поштучно марковані аркуші та марки «З Різдвом, незламні!» можна придбати через інтернет-платформу подарунків з вінницькою душею «BYVI» в Instagram (https://www.instagram.com/byvinnytsia/) та Facebook (https://www.facebook.com/byvinnytsia).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin