Вінниця
29.03.2024
9.75° C
Вгору

У Вінниці відбулась церемонія нагородження переможців та Гала-концерт VI Міжнародного конкурсу духової музики «Vin Venti»

У Вінниці вшосте відбувся Міжнародний конкурс духової музики «Vin Venti», впевнено підтверджуючи свою здатність стати традиційним мистецьким заходом. Організаторами конкурсу – департамент культури Вінницької міської ради, «Вінницька дитяча музична школа № 1» та ГО «Простір майбутнього». Цього року його провели на підтримку Збройних Сил України, в результаті вдалось зібрати 25500 гривень.

Конкурс духової музики «Vin Venti» посідає чільне місце у культурному житті Вінниці та України. Цьогоріч, вкотре взяти участь у творчих змаганнях запросили молодих виконавців. Музиканти демонстрували майстерність гри на дерев’яних та мідних духових інструментах. Конкурс тривав із 14 листопада по 10 грудня та проводився у 2 тури, двох номінаціях й трьох вікових категоріях ( однією з обов’язкових умов було виконання у першому турі твору українських композиторів).

Географія учасників включила такі міста, як: Хмельницький, Миколаїв, Київ, Львів, Харків, Мукачево, Дніпро, Житомир, Одеса, Полтава, Івано-Франківськ, Суми, Долинськ, Гайсин, Бар, Калинівка і, звичайно, Вінниця.

Головою журі у номінації «Дерев’яні духові інструменти» був проректор із виховної, творчої роботи та міжнародних зв’язків, доктор філософії, в.о. професора НМАУ ім. П. Чайковського, Заслужений артист України Михайло Мимрик. А у номінації «Мідні духові інструменти» – соліст симфонічного оркестру Державного театру опери та балету міста Кошице (Словаччина), член «Інтернаціональної Асоціації трубачів» – Олександр Самборський.

Оцінювання відбувалось за 100-бальною шкалою. Як зазначили організатори конкурсу, в процесі роботи неодноразово влаштовували відеоконференції спільно з членами журі. А підбиттям підсумку творчого змагання став Гала-концерт переможців, який тепер завжди можна буде переглянути в Інтернеті в будь-якому куточку світу за посиланням https://is.gd/EBhDSU .

Організатор конкурсу, голова громадської організації «Простір майбутнього» Віктор Степанчук подякував членам журі, учасникам, викладачам, концертмейстерам, Вінницькій міській раді, департаменту культури міськради, меценату Володимиру Прідолобі та всім партнерам за підтримку в проведенні VI Міжнародного конкурсу духової музики «Vin Venti».

40 лауреатів отримали грошові винагороди від Вінницької міської ради та мецената, з них третина – представники мистецьких навчальних закладів Вінниччини.

А всі благодійні внески учасників у сумі 25500 гривень буде надіслано на рахунок благодійного фонду “Енергія відродження” на потреби ЗСУ.

«Важливо, що у такі важкі часи для України конкурс продовжує свою роботу. Все це завдяки наполегливій роботі оргкомітету та їх надзвичайному ентузіазму. Вітаємо всіх лауреатів конкурсу з перемогою і хочу завірити, що департамент культури завжди буде опікуватись такими проєктами, адже професійне зростання молодих виконавців є дуже важливим для розвитку культури», – каже директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin