Вінниця
29.03.2024
11.06° C
Вгору

Сергій Моргунов: Польські друзі зібрали 300 коробок зі смачними та корисними продуктами та передали їх до свят

Сьогодні, 19 грудня, у Вінниці почали видавати продуктові набори багатодітним вінницьким сімʼям з-поміж малозабезпечених. Гуманітарну допомогу громада отримала раніше від польського міста-побратима Кельце в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Сьогодні отримати допомогу запросили 50 таких родин, які перебувають на обліку у департаменті соціальної політики міської ради. Всього коробки з продуктами отримають понад 300 родин Вінницької міської територіальної громади, розповідає директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

“Упродовж цього тижня допомогу отримають понад 300 багатодітних малозабезпечених родини. У цих сімʼях від трьох і більше діток. Тобто загалом таку допомогу до різдвяно-новорічних свят отримають близько 1 300 маленьких вінничан. Ми вдячні нашому місту-побратиму Кельце та всім полякам, які відгукнулися на наше прохання і допомогли сформувати таку допомогу. У воєнний час це надзвичайно важлива підтримка вінничан”, – говорить Валентина Войткова.

“Два міста – одне серце”. Так про дружбу між Вінницею та Кельце відгукнувся міський голова Сергій Моргунов.

“Польські друзі зібрали 300 коробок зі смачними та корисними продуктами та передали їх до свят. Сьогодні подарунки з Польщі почали отримувати багатодітні родини нашого міста. Ця підтримка важлива для малозабезпечених сімей. Дякую кельчанам за розуміння наших потреб і щиру турботу”, – написав у своєму facebook Вінницький міський голова.

До набору входять, зокрема, чай, кава, сік, солодощі, джеми, крупи, каші, борошно, олія та інше. Отримати таку допомогу сьогодні прийшла й вінничанка Оксана Войтко. У неї троє дітей. У воєнний час вважає таку допомогу надважливою.

“Нам зателефонували з департаменту соціальної політики міської ради. Повідомили, що можна отримати таку допомогу. Я перебуваю у декретній відпустці. Дякую полякам за таку допомогу і нашій владі, яка підтримує діалог із нашими містами-побратимами”, – додає Оксана Войтко.

До тих, хто може отримати такі продуктові набори – попередньо телефонують працівники департаменту соціальної політики міської ради і запрошують прийти за адресою проспект Коцюбинського, 51 (колишня ЗОШ №8). Роздати допомогу всім сімʼям планують впродовж цього тижня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin