Вінниця
23.04.2024
12.06° C
Вгору

Сергій Моргунов привітав з Днем Святого Миколая дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

В атмосфері радості, тепла та здійснення мрій. Сьогодні у Вінниці для сотні дітей, які потребують соціальної опіки, служба у справах дітей разом із департаментом освіти Вінницької міської ради організували святковий захід до Дня Святого Миколая. Хлопчикам та дівчаткам підготували концертно-розважальну програму, а також вручили подарунки.

Захід відбувся у Палаці дітей та юнацтва. Вітаючи малюків, Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що влаштування свят до Дня Миколая Чудотворця у нашому місті є доброю традицією, і 2022 рік не став винятком, адже, попри війну, діти мають зростати з відчуттям захищеності та любові.

«У першу чергу нам необхідно всім подякувати і привітати зі Святим Миколаєм наші Збройні Сили, тому що відносно спокійна ситуація, яка є у Вінниці, – завдяки воїнам, які зараз в окопах на передовій, — наголосив, звертаючись до дітей, їхніх опікунів та піклувальників, Сергій Моргунов та водночас висловив надію на те, що таке свято в умовах війни стане останнім. — Я хочу, дорогі дітки, привітати вас зі Святим Миколаєм – святом, яке передусім приносить радість. Бажаю вам миру і оптимізму».

Окремо міський голова привітав сьогодні дівчинку Жасмін та хлопчика Миколку, які відзначають відповідно свої 6-й та 5-й Дні народження.

А подарунком для усіх стала концертна програма та солодощі. Крім того, цього дня діткам від міської ради вручили також матеріальну допомогу.

Для довідки:

На обліку у службі у справах дітей Вінницької міської ради перебуває 259 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 77 дітей-сиріт та 182 дитини, позбавлені батьківського піклування. 239 дітей передано до сімейних форм виховання, 4 дитини тимчасово влаштовано до сімей родичів, знайомих.

Протягом 2022 року усиновлено 11 дітей; передано під опіку/піклування 27 дітей, влаштовано до дитячого будинку сімейного типу 8 дітей, до прийомної сім’ї – 1 дитину, тимчасово влаштовані в сім’ї мешканців Вінницької міської територіальної громади 4 дитини.

На даний час на території ВМТГ функціонує 12 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 21 дитина-сирота і дитина, позбавлена батьківського піклування, та 5 осіб із їх числа.

Станом на 04.12.2022 служба у справах дітей опікується 21 сім’єю опікунів та піклувальників, у яких виховується 23 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, та 5 прийомними сім’ями, у яких виховується 11 дітей вищезазначеної категорії, що перемістились із інших територій. Усі ці сім’ї перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб. 16 сімей із 39 дітьми даної категорії, якими опікувалась служба у справах дітей, перемістилися та проживають на інших територіях.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin