Вінниця
20.04.2024
11.8° C
Вгору

Громади Вінниччини об’єднались в акції «Подаруй військовим смак домашнього тепла»

Громади Вінниччини об’єднались в акції «Подаруй військовим смак домашнього тепла». Мешканки Чечельницької громади з першого дня повномасштабної війни печуть хліб, пиріжки, булочки та рогалики для наших захисників на передову. На пекарський цех перетворили світлицю сільського клубу. Одні замішують тісто, інші – формують вироби. Випікають все в сільській печі. Це частина великого проєкту в рамках роботи Міжрегіонального координаційного Гумштабу.

Про це повідомляє ВІТА ТБ.

Крає серце, наганяє тугу. У світлиці – лунає журлива пісня. Кожна з цих жінок – зараз думками за сотні кілометрів: в Бахмуті, Авдіївці, Куп’янську. Там захищаючи кордони Батьківщини від клятого окупанта, українські сини проливають кров.

“Чекаємо на наших солдатів, вони прийдуть з перемогою”, – каже волонтерка Катерина Бурдейна.

А поки воїни боронять наші небо, землю та море, матері об’єднались у волонтерський фронт. Готують випічку не покладаючи рук.

“Пироги, праніки, печеня виготовляється любов’ю – нашими роботящими руками. Все своє масло, молочко, хліб наш – з нашого млина, з нашої пшениці,” – каже волонтерка Галина Дашевська.

На пекарський цех перетворили світлицю сільського клубу в Чечельницькій громаді. Одні замішують тісто, інші – формують пиріжки. Випікають все в сільській печі.

Виробництво запустили з перших днів повномасштабної війни. А напередодні різдвяних свят громади Вінниччини згуртувала акція «Подаруй військовим смак домашнього тепла».

“Готуємо випічку власного виробництва на рубежі, які сьогодні боронять  наші воїни,” – каже голова Гайсинської районної ради Віталій Савчук.

Це один з проєктів, що започатковані в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

“З початку повномасштабного вторгнення наш Гумштаб на чолі з Володимиром Гройсманом, за підтримки Вячеслава Соколового, Сергія Моргунова, згуртував  громади щодо допомоги ЗСУ,” – каже координаторка міжрегіонального Гумштабу Чечельницької громади Тетяна Побережна.

І так, одним великим фронтом безперервно працюють вже дев’ять місяців війни.

Активно громади Вінниччини долучились і до ще однієї ініціативи Гумштабу – «Тепло від дому до окопу».

“Наша громада відправляла на фронт теплий одяг, рукавиці, балаклави, генератор… У рамках проєкту «Тепло від дому до окопу» привезли пічки, кирки, сокири,” – говорить селищна голова Чечельницької громади Світлана Палісіка.

А найменші мешканці Чечельницької громади вже підготували своїм героям-захисникам малюнки. Усе це стане частиною великої гумдопомоги, яку волонтери Гумштабу доставлять на фронт.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin