Вінниця
19.04.2024
4.08° C
Вгору

Вінниця Цифрова: найкомфортніше місто України розпочало розробку власного додатка

У Вінниці буде свій власний міський додаток, робоча група працює над концепцією майбутнього мобільного застосунку. Міський додаток Вінниці працюватиме подібно до «Київ Цифровий».

Повідомляє MyVin.

«Зараз ми працюємо із дизайнерами над концепцією для формування технічного завдання, знаходимося на етапі попереднього дослідження», —  розповів Директор департаменту інформаційних технологій міської ради Володимир Романенко.

В додаток буде інтегрована платформа електронної демократії e-Dem. Таким чином, вінничани матимуть змогу вирішувати соціально важливі проблеми, голосувати за проекти із благоустрою міста.

Україна проходить шлях цифрової трансформації, в деяких містах України вже розроблені подібні міські застосунки. Зокрема, в Тернополі функціонує мобільний додаток е-Тернопіль. Він адаптувався і до сучасних запитів містян: нещодавно в ньому розробили мапу під назвою «Де світло?», де відображаються дані з міських електромереж.

Кияни у додатку «Київ Цифровий» мають змогу поповнювати свою транспортну карту, оплачувати паркування, отримувати сповіщення щодо послуг ЖКГ тощо.

Поки що тендер на створення додатку Вінниці не оголошено, формується технічне завдання та проводяться пошуки джерел фінансування. Розробку сподіваються розпочати з наступного року, однак війна може внести свої корективи в терміни втілення цього проекту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin