Вінниця
25.04.2024
9.37° C
Вгору

У Вінниці працює муніципальна служба супроводу осіб з інвалідністю з порушенням зору I групи

У Вінницькій міській територіальній громаді працює муніципальна служба надання соціальних послуг фізичного супроводу осіб з інвалідністю з порушенням зору I групи та перекладу жестовою мовою. Відповідну послугу надають у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування.

У Територіальному центрі є два соціальних працівники, які забезпечують надання послуги. Вони допомагають людям відвідати необхідну установу: лікарню, аптеку, ринок тощо. Супроводжують із дому додому.

 

“Ця послуга надається безкоштовно мешканцям Вінницької міської територіальної громади, які мають першу групу інвалідності по зору. Послуга також доступна переселенцям, які мають статус ВПО і зареєстровані у Вінницькій громаді”, – пояснює заступниця директора Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Наталія Жиліховська.

 

Аби замовити послугу, необхідно звернутися за телефонами: 67-07-44, 097-966-00-12, 073-213-65-05.

Графік роботи: з понеділка по п’ятницю, з 8:30 до 17:00. Обідня перерва: з 13:00 до 13:30.

 

“Замовлення приймає диспетчер телефоном за 24 години до надання послуги . Якщо людина планує кудись піти, вона повинна попередньо замовити цю послугу. Бувають екстрені випадки, коли людині терміново потрібно, наприклад, до аптеки, чи в лікарню, – тоді, за наявності вільного соціального працівника – ми надаємо таку послугу в день замовлення”, – зауважує Наталія Жиліховська.

 

З початку цього року послугою супроводу скористалася 91 особа з I групою інвалідності по зору.

Станом на 8 грудня 2022 року соціальні працівники опрацювали 3 844 звернень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin