Вінниця
19.04.2024
7.89° C
Вгору

Підприємство “Firewood” у Вінниці: все про новий проект та співпрацю

Новий інвестпроект планують реалізувати у Вінниці. Був підписаний меморандум про співпрацю з компанією «Файєрвуд». Товариство з обмеженою відповідальністю “Файєрвуд” працює у сфері машинобудування та легкої промисловості. Йдеться про оснащення для сушіння, накопичення та транспортування сировини різних видів (стружка, тирса, технологічна тріска), включаючи також переробку паливних дров. Компанія готова налагодити виробництво поліпропіленової тари та устаткування для виготовлення альтернативних видів палива. 

 

Реалізація самого проєкту розрахована на 2023-2024 роки. А виробничі потужності будуть розміщені на базі одного з індустріальних парків.

 

 

На першому етапі компанія планує збудувати завод з виробництва поліпропіленової тканини, з цього матеріалу в подальшому і робитимуть пакувальні контейнери, так звані «біг-беги».

 

Другий етап передбачає інший напрям – випуск обладнання для виготовлення паливних брикетів. Компанія вже має досвід з виробництва такого устаткування. 

 

“Це масштабна робота і більше виробників такої продукції у нашому регіоні немає. Мені завжди було цікаво працювати там, де є підвищений рівень конкуренції і є велика потреба. А потреба насправді дуже велика. Тому такий міні-завод буде досить гарно вписуватися у запити і діяльність, яку веде регіон. Я маю на меті побудувати виробництво текстильного напрямку і збудувати виробництво машинобудування”, – сказав Олексій Формагей.

 

Загалом у рамках проєкту планують створити близько 200 нових робочих місць, з яких 80% найнятих працівників – жінки.

 

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зауважив, що це підприємство свого часу надало посильну допомогу для потреб міста – відшиті біг-беги. І важливо, що сьогодні компанія готова розвиватися далі. Розвиток міста напряму залежить від ефективного функціонування бізнесу, додав Сергій Моргунов. Тому міська команда робить усе можливе, щоб створювати оптимальні умови для залучення інвестицій.

 

“Українському виробнику потрібно робити акцент на додану вартість. Ми нещодавно визначилися з керуючою компанією індустріального парку, яка має наміри займатися сільськогосподарським напрямом і переробкою. Також велике значення для розвитку економіки нашої громади і країни в цілому мають проєкти таких компаній, як HEAD, UBC Group. Експерти оцінюють зараз Вінницький регіон як потужний регіон з розвитку промислового виробництва різного напрямку. Тобто Вінниця може перетворитися на своєрідний промисловий хаб з огляду на зручну логістику та географічне положення, а також можливості наших індустріальних парків. Крім того є ще багато браунфілдів на території міста, які також можна розвивати”, – сказав Сергій Моргунов.

 

 

 

 

Ми продовжуємо роботу з потенційними інвесторами, попри війну. Маємо думати про економічне відновлення і підтримувати бізнес, який працюватиме у громаді і для громади. Це передумова розвитку після нашої Перемоги. 

 

Вінниця системно створює умови для для ведення прозорого бізнесу. Нагадаємо, у 2019 році Вінниця утримувала позицію одного з лідерів у Рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України від українського представництва Transparency International.

 

Інвестиції надійшли із 48 країн світу. Крім того, у 2018 році Вінниччину було визнано найкомфортнішим українським регіоном для ведення підприємницької діяльності згідно з рейтингом, презентованим Офісом ефективного регулювання (BRDO) і Спілкою українських підприємців. Утім поліпшення умов для ведення бізнесу відбувається постійно, зокрема й завдяки Проекту ПРОМІС. У рамках співпраці розроблено Програму сприяння залученню інвестицій у Вінницьку міську об’єднану територіальну громаду на 2018–2020 роки, Інвестиційний паспорт Вінниці, портал Invest in Vinnytsia, Гід інвестора, а також Маркетингову стратегію Вінниці – 2020 і бренд міста.

 

У Вінниці триває розвиток для ведення різних видів підприємницької діяльності різного масштабу. Окрім іноземних інвестицій, нагадуємо, місто прийняло близько двох сотень релокованих підприємств з зони бойових дій, де було створено понад тисячу робочих місць.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin