Вінниця
20.04.2024
11.8° C
Вгору

Сергій Моргунов: «Крізь тисячоліття людство зберігатиме пам’ять про ліквідаторів наслідків найжахливішої техногенної аварії»

14 грудня, в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме сьогодні прийнято вшановувати героїв, які ризикуючи власним здоров’ям та життям зберегли майбутнє цілому світу. Про це на своїй офіційній сторінці у фейсбуці та у телеграм-каналі написав міський голова Сергій Моргунов.

«Вже понад чверть століття цього дня ми вшановуємо усіх тих, хто зупинив атом ціною власного здоров’я і життя. Вони, люди абсолютно різних професій – пожежники, робітники, інженери, військовослужбовці, медики – залишаться в історії ліквідаторами, залишаться назавжди героями», – написав Сергій Моргунов.

Також міський голова наголосив на тому, що своїм подвигом ліквідатори врятували планету для майбутніх поколінь.

«Вони зробили усе, щоб у зону відчуження не перетворились сотні кілометрів земель. І наскільки цинічними є сьогодні спроби росії вдатися до ядерного шантажу, який нівелює жертовність ліквідаторів», – написав Сергій Моргунов.

Окрім того, міський голова зазначив, що наслідки цієї трагедії залишили свій слід на нашій землі ще на довгі роки.

«Природа ще довго буде очищуватися від радіонуклідів. Період напіврозпаду Плутонію 239, наприклад, – 24 000 років. Але й крізь тисячоліття людство зберігатиме пам’ять про ліквідаторів наслідків найжахливішої техногенної аварії. Вічна пам’ять загиблим ліквідаторам. Вічна вдячність і повага усім Героям», – написав Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin