Вінниця
28.03.2024
16.34° C
Вгору

Станом на 1 грудня до міста переїхало майже дві сотні підприємств, де було створено понад тисячу робочих місць

З початком повномасштабної війни Вінниця підтвердила усі раніше отримані нагороди та визнання як найклмфорнішого для інвестицій міста. Станом на 1 грудня до міста переїхало майже дві сотні підприємств. На релокованих виробництвах вже створено понад тисяча робочих місць.

 

Нині маємо 155 ФОПів та юридичних осіб, що переїхали до нашої громади з зони активних бойових дій. Вінницький міський голова Сергій Моргунов відвідав швейний цех торгової марки “ Anabel Arto ”, яке днями запустило роботу після переїзду з Харкова.

Як зазначив Сергій Моргунов, одне з важливих завдань зараз – збереження економіки задля спроможності підтримувати військових на фронті, аби пришвидшити перемогу у війні. Йдеться також і про наповнення бюджету та підтримку критичної інфраструктури, від якої залежить життя цивільного населення.

 

“Команда Вінниці з перших днів повномасштабної війни зрозуміла, що потрібно допомогти підприємцям, від яких ми отримали багато звернень. Крім того, почала діяти програма Уряду щодо релокації підприємств. Наша команда активно включилась в цей процес для залучення інвестицій, – розповідає міський голова. – Наразі ми маємо 155 релокованих підприємств, 113 з яких вже працюють. Це як ФОПи, так і юридичні особи, які створюють робочі місця для людей. Ми вже маємо 1005 робочих місць станом на сьогоднішній день, і ця динаміка буде розвиватися. Зокрема й на цьому підприємстві вже працюють не лише вінничанки, а й мешканки інших міст”.

 

“Anabel Arto” – це український бренд, який виробляє білизну, купальники та домашній одяг. Історія компанії починається з 1998 року. Бренд був заснований у 2008-му. З того часу підприємство двічі вимушене було релокуватися. Двічі через війну. В 2014 році потужності перевозили з Луганська в Харків, в 2022 – з Харкова у Вінницю. Засновники підприємства, подружжя – Анастасія та Андрій Дуліни розповідають, що цьогоріч вимушені були відкривати швейний цех і в Львівській області. У Червонограді, як і у нашому місті, виготовляють жіночу білизну.

 

“У Червонограді та Вінниці вже працюють цехи. В планах на місяць відшити близько 40 тисяч комплектів білизни на цих потужностях. У Харкові теж залишилися наші працівники, які виготовляють домашній одяг, купальники та військову форму”, – розповідає Анастасія Дуліна.

 

Нині тут працюють 25 людей. Найбільше швачок з Вінниці, ще троє з Харкова і одна з Херсона. Як зазначила співзасновниця бренду, цех розрахований на 50 робочих місць, тож тут чекають на нових працівниць.

 

“Деяке обладнання ми докупили, але основне перевезли сюди з Харкова. У Вінниці нам дуже кваліфіковано допомогла міська влада з пошуком приміщення. Тут дуже відкриті люди і добра енергетика. Найголовніше для нас зараз – дати якомога більше робочих місць. Був такий період, коли наші швачки роз’їхалися і люди були дуже раді, коли ми пропонували їм роботу. Також маємо на меті розширити експортні можливості. Зараз ми продаємо свою продукцію в Польщі, Болгарії та Казахстані, розглядаємо ринки Чехії та Кіпру, а також Арабських Еміратів”, – розповідає підприємниця.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin