Вінниця
19.04.2024
4.12° C
Вгору

Сергій Моргунов обговорив з представниками KOLPING INTERNATIONAL шляхи покращення умов для самореалізації дітей з інвалідністю

У Вінниці шукають можливості для покращення умов для самореалізації дітей з інвалідністю після досягнення ними 18 років. 13 грудня міський голова Вінниці Сергій Моргунов, обговорив це питання з Генеральним Презесом – Керівником організації KOLPING INTERNATIONAL – Монсеньйором Крістофером Губером, а також іншими представниками цієї організації.

З цією християнською організацію Вінниця співпрацює уже два роки. За цей час вдалось реалізувати низку проектів у місті. Це – KolpingCenter по роботі з дітьми з інвалідністю, Університет третього віку, а також будинок підтриманого проживання. Останній, з початком війни прихистив багато сімей з дітьми з інвалідністю з Києва, Бахмута та інших міст.

Монсеньйор Крістофер Губер подякував за співпрацю та висловив сподівання у подальшій ефективній роботі.

Як зауважила голова Відокремленного структурного підрозділу ГО “Справа Кольпінга в Україні” “Родина Кольпінга м. Вінниця” Олеся Самойленко, на Заході, зокрема в тій же Німеччині для дітей з інвалідністю створені окремі комплекси де вони можуть жити та працювати.

“Тобто вони можуть піти на роботу і більше не будуть залежати від міського бюджету, а навпаки – приносити користь”, – сказала вона.

Як зазначив, в свою чергу, міський голова Сергій Моргунов, у Вінниці завжди прагнули щоб усі городяни були активними учасниками розвитку громади, берегли своє місто та були толерантними до всіх.

“Недарма, Вінницю сім років підряд визнавали найкомфортнішим містом України. Для нас дійсно важливо, щоб в житті громади брали участь усі верстви населення, – зауважив Сергій Моргунов. – Сьогодні під час зустрічі мова йшла про спільні проекти, які можуть допомогти молоді з інвалідністю після досягнення повноліття налагоджувати самостійне проживання, здобувати профтехосвіту та знаходити роботу. Щиро вдячний за роботу у важливому напрямі і думаю, що подальша наша співпраця теж матиме позитивний результат».

Довідка.

KOLPING INTERNATIONAL – це католицька громадська організація, заснована в 1850 році священиком і соціальним реформатором Адольфом Кольпінгом в Німеччинні. З часом організація перетворилася на міцну родину, яка сьогодні представлена у 60 країнах. Відокремленні підрозділи організації так і називаються – “Родина Кольпінга”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin