Вінниця
19.04.2024
5.29° C
Вгору

Просили книги і український прапор. Із Вінниці для дітей Балаклії відправлять чергову гумдопомогу

У центрі реабілітації “Гармонія”, в рамках проєкту “Разом!”, збирають чергову партію гуманітарної допомоги для дітей з деокупованої Балаклії.

В центрі формують спеціальні “Коробочки любові”. До них додають книги, м’які іграшки, солодощі, канцтовари та інше.

“Минулого разу ми їздили до Балаклії і там познайомилися з волонтерами, які працюють із дітками. Зараз ми з ними на зв’язку і розуміємо чого, крім речей першої потреби, потребують маленькі балаклійці. Вони писали листи святому Миколаю, просили перемоги, книг, солодощів, іграшок. Один хлопчик попросив привезти йому прапор України”, – розповідає вихователька соціальна по роботі з дітьми з інвалідністю центру реабілітації “Гармонія” Тетяна Тетер.

Про збір всього необхідного для формування “Коробочок любові” оголосили близько трьох тижнів тому. Сьогодні до “Гармонії” іграшки, солодощі та канцтовари принесла 6-річна Софія Слишинська.

“Я хочу допомогти діткам із Балаклії. Хочу, щоб вони не засмучувалися, що втратили домівки і раділи моїм подарункам”, – говорить першокласниця Софія Слишинська.

Загалом гармоніївцям вдалося сформувати 100 коробок. Уже найближчими днями вони відправляються до Балаклії.

“Минулого разу ми були в Балакліїі і тоді зрозуміли, що найбільше підтримки потребують саме діти. Попереду новорічні свята. Хочеться діткам, які побачили всі жахи війни, подарувати хоча б трішки добра. Вони цього заслуговують, як ніхто інший. Це добре, коли їм привозять одяг, харчі. Але вони хочуть подарунків, вони хочуть маленького дива”, – пояснює директорка Центру реабілітації “Гармонія” Олена Чорнобривенко.

Окрім “Гармонії”, допомогу для звільненої Балаклії збирають у:

  • Волонтерському центрі “Шахіна” (пр. Коцюбинського, 43-б). Туди можна приносити теплі речі для дітей та дорослих, україномовні книги та іграшки, медикаменти для літніх людей, теплі ковдри, мобільні телефони.
  • Артпросторі “ПІЧ” (вул. Сковороди, 25), куди можна приносити україномовні книги, журнали, а також музичні інструменти.

Нагадаємо, 11 листопада, у рамках роботи Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, до Балаклії прибули вінницькі волонтери з організацій «Шахіна», «Гармонія», «Піч», «Подільська громада» спільно з директором департаменту культури ВМР Максимом Філанчуком та роздали гумвантаж, який збирали вінничани.

А 9 грудня заступник міського голови Микола Форманюк разом із депутатом та координатором Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимиром Малініним поїхали до звільненої Балаклії з черговим гуманітарним вантажем та поспілкувались з представниками балаклійської влади про їхні нагальні потреби та подальшу співпрацю громад.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin