Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

Кінусайга, авторські ляльки, сувеніри – у Вінниці пройде унікальна виставка

З 16 грудня до 19 січня у виставковій залі вінницького Музею моделей транспорту триватиме проєкт «Різдвяний калейдоскоп». Відкриття – цієї п’ятниці, 16 грудня, об 11:00. 

Це унікальна виставка авторських ляльок та виробів місцевих майстрів народної творчості, яку зорганізували для вінничан та гостей міста Офіс туризму Вінниці спільно з ГО «Вінницький музей моделей транспорту, ретротехніки, колекцій мініатюр» та творчою спільнотою «Teddy lounge club».

З нагоди новорічних свят вхід для дітей віком до 14 років буде безкоштовним, вартість квитка для дорослих – 40 грн.

Ексклюзивні авторські ляльки, різноманітні сувеніри до Різдва та Нового Року – радуватимуть містян майже місяць.

Вінницькі майстри та майстрині представлять ялинкові прикраси, виконані у різних техніках: валяння, петриківський розпис, кінусайга (японське мистецтво створення картин), оздоблення з використанням полімерної глини тощо. Також на виставці можна буде побачити міні-ялинки, в’язаних янголят, символів наступного року за китайським стилем – зайців, аромосвічки тощо. А різдвяні ляльки-мотанки точно не залишать нікого байдужими.

Крім того, майстрині платформи «BYVI» підготували і новорічні прикраси: у техніці мікровишивки, ексклюзивні обідки з чеського скла, а також дитячі із перлами та багато інших цікавих сувенірів.

Також для дорослих і маленьких відвідувачів виставки, яка буде постійно змінюватися і поповнюватися, організатори підготували атмосферну фотозону із ялинкою. Її прикрасили самі вінничани, долучившись до соціальної ініціативи «Подаруй іграшку на музейну ялинку».

Одними з перших її побачать діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, для яких відома вінницька майстриня Ірина Трибунська 16 грудня проведе майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки.

Сама ж експозиція в рамках проєкту «Різдвяний калейдоскоп» у залі колекцій та мініатюр вінницького Музею моделей транспорту буде доступною для відвідування до 19 січня щодня з 11:00 до 19:00.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin