Вінниця
23.04.2024
10.25° C
Вгору

Пілот Karaya, який відвів несправний літак від Вінниці, став Героєм України

Військовому льотчику Вадиму Ворошилову з позивним “Karaya”, який збивав над Вінниччиною дрони-камікадзе “Shahed-136” та відвів свій пошкоджений літак він населеного пункту – присвоїли звання Герой України та вручили орден «Золота Зірка».

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ:

Відомо, що льотчик-винищувач «KARAYA» 12 жовтня виконував бойові завдання зі знищення ворожих дронів-камікадзе «Shahed-136»: вдень – на півдні України, а ввечері – над Вінниччиною. Близько 21 години на Вінниччині винищувач зазнав аварії, пілот відвів літак від Вінниці й успішно катапультувався.

Фото Героя України із з позивним «Кaraya» після катапультування

“На четвертий день після катапультування відвідали місце події, вибачився за створений дискомфорт жителям громади, подякував за стальні нерви, всебічну допомогу котру надали під час евакуації та віру в ЗСУ!”, – написав льотчик пізніше в Instagram.

Тоді ж командувач Повітряних сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання “Героя України”.

Раніше у Вінниці міський голова з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України вручив двом військовим відзнаки «За заслуги перед Вінницею». Серед двох військових був і пілот «KARAYA».

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin