Вінниця
25.04.2024
15.11° C
Вгору

Вінниччину обстрілювали найновішими крилатими ракетами “Х”

Х-101 – найновіша крилата ракета, яка знаходиться на озброєнні у ворога. Під час обстрілів України, зокрема, ті що відбулися вчора, 5 грудня, зафіксовані уламки, що датовані другим кварталом 2022 року.

Оглядачі військового сайту DEFENSE EXPRESS бачать в цьому добрі та не добрі аспекти.

Аналіз уламків однієї зі збитої крилатої ракети Х-101, якими сьогодні рашисти вчергове обстріляли Україну, показав, що вона була зроблена у другому кварталі 2022 року. Про це Defense Express стало відомих з власних джерел.

Інформація про те, що рф почала використання Х-101, які були виготовленні вже після введення санкцій має два аспекти.

Добрий полягає у тому, що використання настільки свіжих ракет говорить про реальне вичерпання запасів і вони одразу з заводу фактично йдуть у війська.
Поганий – рф продовжувало виробництво Х-101 у квітні-червені. Але треба розуміти, що підсанкційні компоненти цілком могли бути закуплені заздалегідь.

Аналітики схильні пов’язувати вчорашні удари з непересічною подією:

«Також, якщо вже згадати про “любов” окупантів до символізму, то тут варто згадати й те, що сьогодні – річниця підписання Будапештського меморандуму»

Але варто пам’ятати, що збиті російські ракети – це передусім професійна робота наших розрахунків протиповітряної оборони, зазначили на платформі.

«Ми вже маємо на озброєнні такі сучасні зенітні ракетні комплекси, як NASAMS та IRIS-T, і очевидно, що наші розрахунки з кожним ракетним ударом рф отримають більше досвіду й ефективніше протистоять ракетній загрозі рф», – зазначили військові аналітики.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin