Вінниця
24.04.2024
10.23° C
Вгору

“Тепло від дому до окопу”: Вінниця відправить 20 пічок-буржуйок для наших захисників і захисниць на передовій

На замовлення депутатів міської ради вінницькі майстри виготовили 20 пічок для наших захисників. У рамках акції “Тепло від дому до окопу” вони будуть передані міжрегіональному координаційному гуманітарному штабу для їх подальшої передачі на фронт.

За словами секретаря міської ради Павла Яблонського, це лише початок, у майбутньому в планах виготовлення більшої кількості буржуйок для військовослужбовців.

 

“У березні, коли розпочалась повномасштабна війна, вінницька міська рада і облрада в особі Сергія Моргунова і Вячеслава Соколового, підписали рішення про створення Міжрегіонального гуманітарного штабу. Його очолив Володимир Гройсман. Впродовж 9 місяців штаб допоміг багатьом громадам: Харкову, Маріуполю, Чернігову, Миколаєву та іншим. Тож, з приходом зими, гуманітарний штаб започаткував проєкт, щоб зібрати буржуйки й передати нашим хлопцям, які зараз на передовій. І депутати міської ради до цього долучились”, – зазначив Павло Яблонський.

Буржуйки допоможуть військовим вінницьких підрозділів легше налагодити свій побут у зоні бойових дій. Завдяки таким пічкам можна зігрітись, висушити одежу та приготувати гарячу їжу, що є особливо важливим із приходом зимового сезону. Окрім цього, захисникам на передову передадуть смаколики та домашню випічку.

 

Як повідомила депутатка міської ради Світлана Василюк, започаткована Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом акція “Тепло від дому до окопу” є безстроковою. Також усі небайдужі вінничани можуть долучатися до неї, оскільки війна триває, а наші захисники продовжують потребувати нашої підтримки та допомоги.

 

“Це для наших хлопців просто необхідно, бо ми завдячуємо їм, що можемо жити й працювати на перемогу. Хочу, щоб наші військові після важкого дня могли повернутись у свій бліндаж і висушити одяг та заварити чашку гарячого чаю на буржуйці. Потрібно, щоб захисники і захисниці були обігріті нашим теплом. Бо завдяки їм сьогодні твориться наша спільна перемога”, – каже Світлана Василюк.

 

 

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin