Вінниця
16.04.2024
16.05° C
Вгору

Сергій Моргунов: російські терористи прагнуть створити у цивільних містах хаос

Сьогодні під час відкриття чергової сесії Вінницької міської ради міський голова Сергій Моргунов прокоментував блекаут. Після нещодавніх чотирьох масованих атак енергетичної системи України більшість міст залишились без світла. 

“Ми всі відчули як російські терористи намагаються знищити критичну інфраструктуру нашої держави. Рашисти прагнуть створити хаос у цивільних містах. Оскільки у чесному відкритому бою вони не здатні перемогти ЗСУ, то намагаються збурити суспільство і через тиск народу спонукають владу розпочати переговори та закінчити війну на умовах росії.” – сказав Сергій Моргунов.

 

“Росіяни хочуть лише одного – знищити нашу націю та знищити нашу країну. Їм потрібна наша територія” – зазначив міський голова.

Він також назвав це тотальним знищенням людей, згадуючи події від початку повномасштабного вторгнення у Київській, Чернігівській, Харківській, частині Сумської областей, а також на деокупованих територіях Херсонщини.

Сергій Моргунов також назвав головним завданням усіх органів влади Вінницької області сконсолідувати всі зусилля, щоб достойно подолати усі виклики. Він зазначив, що для того, щоб тримати ситуацію під контролем, яка може стати критичною через знищення ворогом нашої критичної інфраструктури, вже всі котельні забезпечені генераторами. Окрім того, всі школи та майже всі дитячі садочки також забезпечені генераторами, яких в загальній кількості закуплено 216 одиниць. Триває плідна робота для створення “пунктів незламності”. 

Станом на сьогодні до роботи готові вже 85 таких пунктів обігріву. Окім шкіл та садочків вже дев’ять торгових центрів Вінниці виділили та підготували площі для роботи “пунктів незламності”. Вони також обладнані генераторами та інтернет-зв’язком.

Міський голова додав, що наразі триває робота по збільшенню кількості таких пунктів. Зокрема, наразі до Вінниці прямує допомога від Польші у вигляді обладнання для ще десяти мобільних пунктів обігріву. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin