Вінниця
20.04.2024
10.81° C
Вгору

В укриттях у закладах освіти ВМТГ з матеріального резерву виділили сорок тисяч пляшок питної води

Сьогодні, 25 листопада, на черговій сесій міської ради було прийнято рішення про виділення з матеріального резерву питної води для укриттів у закладах освіти у кількості сорок тисяч пляшок.

Після отримання, їх розподілять у найпростіші укриття у закладах освіти.

За рекомендаціями ДСНС в укриттях обов’язково повинні бути ємності з питною та технічною водою, з розрахунку 2л на добу на одну людину, запасом на 2 доби.

Наразі місто перейшло від стратегічного планування до оперативних планів. Загалом на укриття, які знаходяться у закладах освіти, за кошти міського бюджету ВМТГ були закуплені генератори потужністю 6 та 24 кВт, конвектори та біотуалети.

«Також задля комфорту та безпеки підростаючого покоління нашої громади заручились підтримкою “Фонду Східна Європа” та ЮНІСЕФ, які надали засоби протипожежного захисту, пледи, засоби надання медичної допомоги, дидактичні та ігрові матеріали», – каже директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Спільними зусиллями адміністрації, батьків школярів та міжнародних організацій, в укриттях є: місця для сидіння, засоби зв’язку і оповіщення, контейнери для зберігання продуктів тощо.

Нагадаємо, що у разі виникнення надзвичайної ситуації 30 закладів освіти діятимуть як «пункти незламності (обігріву)». Деталі можна дізнатись за посиланням https://www.vmr.gov.ua/24-7-u-vinnytsi-zapratsiuvaty-pershi-30-punktiv-nezlamnosti-povidomyv-serhii-morhunov

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin