Вінниця
26.04.2024
9.4° C
Вгору

Мешканці одного з вінницьких будинків власноруч облаштували укриття

Мешканці вінницького будинку власними силами відремонтували та облаштували укриття. Тут є все необхідне: запаси медикаментів, обладнання для пожежної безпеки, генератор, санвузол тощо. Про це повідомляє “ВІТА ТБ”.

 

Сховище складається з декількох приміщень, якими вже користуються жителі будинку.

Зроблено запас води, сухих продуктів – печиво, сухарі. На перший час вистачить, – каже голова одного з ОСББ Вінниці Ігор.

Він показує, що є в комірчині укриття для жителів їхнього будинку.

Наступне приміщення – окрема дитяча кімната.

Поклали матрац від великого ліжка, зробили запас іграшок різних, каримати, обігрівач додатковий, – розповідає голова ОСББ.

Куди ж без санвузла – є тут навіть бойлер із гарячою водою. А ще – резервне приміщення, якщо доведеться розміщувати у сховищі більше людей.

Тут було будівельне сміття, ми вивезли його три машини вантажних і углибили укриття на 70 сантиметрів, – каже Ігор.

Сьогодні черговий по укриттю – Андрій.

Маємо графік чергувань на цілий місяць. Дуже часто чергую, тому що працюю дома, працюю онлайн. Всім будинком дотримуємося тут чистоти й безпеки у сховищі, постійно щось долагоджуємо, постійно щось доносимо, – розповів чоловік.

Зокрема, в укритті є й запаси медикаментів, радіоприймач і генератор, що забезпечує людей світлом та теплом в разі відключень електроенергії.

Готувати сховище почали ще до повномасштабного нападу росії.

Були чутки, що можливий напад на нашу територію, тож почали потрошки-потрошки збирати. На початку війни це було набагато активніше, дуже допомагали всі мешканці будинку, це було свідомо, згуртовано. Всі як одна команда працювали, – пригадує Андрій.

Також в укритті є обладнання для пожежної безпеки, розетки, що йдуть напряму від генератора і необхідні електроприлади. Але це не все – тут з гордістю вивісили своєрідний символ ОСББ. Багато років у дворі майорів прапор. Тепер його замінили на новий, а старий принесли в укриття.

 

В планах ще багато роботи, але і зараз сховище – цілком комфортне місце для перебування сотні дорослих і малих.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin