Вінниця
28.03.2024
13.83° C
Вгору

Для маленьких вінничан із кризових родин влаштували виставу

Перегляд вистави для хлопчиків та дівчаток із родин, які перебувають в складних життєвих обставинах організували учора, 16 листопада, за ініціативи Вінницького міського центру соціальних служб. На сцені виступили актори Вінницького академічного обласного театру ляльок “Золотий ключик”.

На перегляд вистави запросили близько 40 дітей із малозабезпечених, багатодітних та внутрішньо переміщених сімей.

“У час війни діти мають знати, що таке дитинство. І обов’язок дорослих – забезпечити для них цю дитячу казку та мрію, аби менше відчувалися ті події, які відбуваються зараз”, – говорить провідна фахівчиня із соціальної роботи міського центру соціальних служб Галина Тишкевич.

Виставу організували на базі релігійної місії “Карітас-Спес-Вінниця”. Вони відгукнулися на пропозицію міського центру соціальних служб та запросили акторів.

“Ми бачимо, що діти залишилися задоволені, що їм сподобалося. Це найголовніше. Окрім того, після вистави вони отримали солодощі. Думаю, що це не остання така атракція для дітей із кризових сімей”, – розповідає директор релігійної місії “Карітас-Спес-Вінниця” римо-католицької церкви Євген Маркевич.

Вистава має, зокрема, виховну мету. Вона про онуків, їхніх бабусю та дідуся, які привчають дітей дотримуватися розпорядку дня, розповідає заслужена артистка України Олена Андрушко.

“Діти для нас – це завжди щастя. Нині ми раді цій зустрічі як ніколи, адже триває війна. Ми посилаємо їм свій талант, а вони відгукуються. І на такій хімії будується наша любов”, – додає Олена Андрушко.

Подивитися виставу прийшов вінничанин Ігор Мельник зі своїми трьома дітками.

“І мені, і моїм дітям було дуже цікаво. Їм подобається такий відпочинок”, – говорить вінничанин Ігор Мельник.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin