Вінниця
25.04.2024
12.84° C
Вгору

Вінниця прийняла вже понад 200 підприємств із зони бойових дій

До Вінниці переїхало вже 236 суб’єктів господарювання із зони бойових дій, 117 з них уже відновили свою діяльність. 

За словами заступника Вінницького міського голови Андрія Очеретного, завдяки релокації підприємств, станом на 15 листопада створено 1114 нових робочих місць як для вінничан, так і для ВПО.

 

“Отже, маємо нових 94 юридичні особи та ще 142 ФОПи з різних регіонів. Якщо подивитися на інфографіку, одразу відчувається позитивна динаміка — бо все починалося з 10 робочих місць у березні, – говорить Андрій Очеретний. – Вінницька міська влада активно задіяна в пошуку майданчиків для підприємств, розселенні працівників та налагодженні логістики. Ми продовжуємо опрацьовувати заявки на переміщення потужностей бізнесу, який хоче і може працювати. Наразі 177 суб’єктів господарської діяльності вже відновили свою діяльність – це 77% з загальної кількості переміщених».

 

Найбільшу частку новоприбулих становлять спеціалісти ІТ-сфери. Також у Вінниці з’явилось багато представників різної економічної діяльності, які займаються переробною промисловістю, транспортними перевезеннями, оптовою та роздрібною торгівлею.

“Поки що росія завдає шкоду нашій критичній інфраструктурі. Це прояв їхньої слабкості перед обличчям українців та нашою жагою до життя. Маємо надію, що війна незабаром завершиться. Ринок швидко відновиться і нарощуватиме потужності. А поки маємо працювати і наближувати нашу Перемогу!”, – додає Андрій Очеретний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin