Вінниця
18.04.2024
5.09° C
Вгору

Вінничан закликають зробити запаси води, їжі та тримати зарядженими павербанки

Мер Вінниці Сергій Моргунов прокоментував ситуацію в обласному центрі станом на 16 листопада та порадив економити електроспоживання.

 

Звернення до вінничан Сергій Моргунов опублікував на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Зокрема, Сергій Моргунов зауважив, що наслідки масованих російських атак відчуває вся країна, в тому числі, й Вінниця.

 

«Щоб у Вінниці було тепло, електрика, вода, ходив транспорт, енергетики та комунальники працюють нон-стоп. Дякую комунальним службам за титанічну роботу. Дякую вінничанам за розуміння і витримку.

 

Усвідомлюємо, що можуть бути перебої зі світлом, водою, зв’язком. Як повідомляє «Вінницяобленерго», передбачаються більш жорсткі і тривалі обмеження. Необхідно мати запаси води, їжі, тримати зарядженими павербанки. Головне зараз – відновити баланс енергосистеми. Економте споживання.

 

Через відсутність напруги можливі проблеми з рухом електротранспорту. Так сталося і сьогодні зранку. Ми випустили по максимуму автобуси та маршрутки, але автопарк транспортної компанії, на жаль, не безмежний. Робимо все можливе, щоб забезпечити нормальну роботу громадського транспорту.

 

Окремо про безпеку на дорогах – дотримуйтесь правил. Аварійні відключення світлофорів можуть ускладнити рух на окремих ділянках. Прошу водіїв – будьте обережними, особливо у вечірній час. Пішоходам обов’язково потрібно мати флікери на одязі, аби бути помітними.

 

Що стосується соціальної інфраструктури: у звичному режимі працюють медичні заклади, чергові дитячі садочки. Школи, які працювали у змішаному режимі, переведені в онлайн.

 

Ми оперативно реагуємо на усі виклики, разом з іншими органами влади та відповідальними службами.

Громада забезпечена резервними джерелами живлення – і у разі позаштатних ситуацій підприємства критичної інфраструктури матимуть певний «запас міцності».

 

У окупанта єдина ціль – зламати українців. А у нас своя мета – тримати стрій і робити все для Перемоги. У нас беззаперечна перевага перед ворогом – згуртованість, яка руйнує їхні плани. Ми – разом, ми – сильні і єдині. Все буде Україна!», – написав очільник міста.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin