Вінниця
29.03.2024
8.33° C
Вгору

Для батьків загиблих воїнів організували поїздку до Буші

Ініціатором одноденної програми для 20 матерів і батьків полеглих учасників та учасниць бойових дій став вінницький міський Ветеранський простір.

 

12 листопада у суботу група вирушила з Вінниці до державного історико-культурного заповідника «Буша», що у Ямпільському районі. Там родини героїв мали оглядову екскурсію, відвідали давній печерний храм та скуштували страви традиційної місцевої кухні від тамтешніх майстринь-кулінарок.

 

У сусідній Гальжбіївці для гостей-вінничан провели майстер-клас із зав’язування української хустки і влаштували імпровізовану фотосесію у Музеї народних ремесл та промислів.

 

Завдяки таким спільним активностям уже утворилося певне ком’юніті. Родини, які пережили важку втрату, мають можливість спілкуватися і підтримувати один одного не лише в закритому чаті та під час пам’ятних дат, але й у форматі живого неформального спілкування. Саме цього якраз і бракує, зауважують самі учасники групи.

 

Кілька тижнів тому силами Ветеранського простору також був організований ретрит у Карпатах, де з батьками полеглих бійців працювали професійні психологи.

 

Обидві інціативи відбулися за фінансової підтримки Вінницької міської ради.

 

Щоб взяти участь у групах підтримки для ветеранів, ветеранок, їхніх рідних та родин полеглих героїв, стежте за сторінкою Ветеранського простору або телефонуйте 067 959 40 65.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin