Вінниця
29.03.2024
11.6° C
Вгору

У Вінниці працюють мобільні групи з протидії спалювання сухої рослинності

Активна робота по протидії спалювання листя та відходів побутового і промислового походження у Вінницькій міській територіальній громаді проводиться щороку. До складу мобільних груп входять інспектори Муніципальної варти, працівники поліції та Асоціації органів самоорганізації населення. До адміністративної відповідальності притягнули 8 людей протягом осені.

“Ми проводимо роз’яснювальну та інформаційну роботу з вінничанами, які спалюють листя та інші рослинні відходи щороку – навесні та восени. Це якраз той період, коли люди приводять до ладу свої ділянки біля домогосподарств. Цьогоріч випадків спалювання сухої рослинності зафіксовано менше в порівнянні з попереднім роком. Тобто маємо позитивні результати. Ми дбаємо про безпеку вінничан і звертаємо увагу на реальну шкоду внаслідок таких дій”, – розповідає начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур.

Тим, хто продовжує спалювати опале листя, гілля та бадилля загрожує адміністративна відповідальність — інспектори складають протоколи за ст. 152 КУПаП і за порушення вимог Правил благоустрою. Сума штрафів від 340 до 1360 грн.

 

Віталій Чигур також закликав вінничан не ігнорувати правила та повідомляти про порушників до Ситуаційного центру (067 4-102-101) чи Цілодобової варти (1560, 0800601560).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin