Вінниця
28.03.2024
16.64° C
Вгору

У Вінниці перевіряють інформацію про замінування «Скайпарку» та «Магігранду»

Менше доби пройшло відтоді, як надійшла інформація про замінування одного з найбільших ТРЦ Вінниці – «Мегамолл». Сьогодні, 10 листопада, поліція отримала чергове повідомлення про замінування ще двох ТРЦ – «Скайпарк» та «Магігранд».

Станом 15-00 годину стало відомо, що відвідувачів евакуювали, а на місці працюють рятувальники та поліція.

За словами речниці ГУНП у Вінницькій області Заріни Маєвської, подібні повідомлення надходять до поліції мало не щодня. Сьогоднішня інформація про мінування поки що перевіряється, робота відповідних служб в ТРЦ триває. Інформація щодо вчорашнього замінування «Мегамоллу» не підтвердилася.

 

«Як тільки приходить повідомлення про замінування ми одразу сповіщаємо відповідний заклад і проводимо евакуацію людей. Тривалість перевірки залежить від об’єкту, зокрема, перевірка багатоповерхової будівлі з великою кількістю приміщень займає певний час, тому що туди виїжджають і кінологи, і вибухотехніки, і ДСНС. Спільними зусиллями ми намагаємося якнайшвидше, і в той же час, найякісніше, провести перевірку і відновити роботу закладів. Всі працівники та відвідувачі, які знаходяться у закладах йдуть назустріч службам, і покидають приміщення до тих пір, поки не буде встановлено, що загрози немає. Люди розуміють що це – наша спільна безпека», – зазначила Заріна Маєвська.

 

Вінничани, як і всі українці, не вперше стикаються із таким методом терору, як замінування цивільних об’єктів. Зокрема, 25 серпня надходила інформація про замінування чотирьох торгових центрів у Вінниці.
Ще до початку повномасштабного російського вторгнення Україною пронеслася «хвиля» псевдозамінувань. Це стало справжнім випробуванням для вчителів та дітей, оскільки найчастіше в поліцію надходять повідомлення саме про замінування закладів освіти.

У січні та лютому 2022 року дітей зі шкіл та садочків Вінниці евакуйовували неодноразово. Кількість повідомлень про замінування за перші два місяці 2022 року перевищила половину кількості аналогічних повідомлень за весь минулий рік. Не обійшлося без них і 1 вересня. Такі повідомлення найчастіше надходять електронною поштою, рідше – телефоном.

Поки перевірка об’єктів триває, нагадуємо вінничанам про важливість дотримання правил особистої безпеки, оскільки держава-агресор використовує різноманітні засоби терору населення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin