Вінниця
18.04.2024
5.37° C
Вгору

У Вінниці розпочали осінню висадку дерев на прибудинкових територіях

У Вінниці розпочали осінню висадку дерев на прибудинкових територіях. За словами начальника відділу поточного утримання будинків та прибудинкових територій департаменту житлового господарства Павла Кедися, до зими планується висадити 1000 дерев. Порівняно з минулим роком планують висадити на 200 дерев більше.

«Торік у нас було дуже багато бажаючих, ми отримали заявки на 1500 дерев, але змогли висадити лише близько 800 саджанців. Тому на цей рік ми заклали більшу потребу, – розповідає Павло Кедись. — Дерева висаджуються по всьому місту, відповідно до побажань мешканців. Багато заявок надійшло від жителів мікрорайону Академічний, так як це новий район і дерев там дуже мало, практично не має».

Станом на 4 листопада по різних районах міста уже висадили більше 200 дерев. Саджанці розподіляються відповідно до заявок мешканців. Вони ж зобов’язуються здійснювати їх полив для того щоб деревця краще приживалися.

«Зі свого боку, ми дивимося за доцільністю розміщення тих чи інших дерев на конкретній території. Наприклад, щоб не було такого, що торік на одній ділянці висаджували липи, а цього року вже просять горобину, — зазначає Павло Кедись. – Крім того, ми проводимо роз’яснювальну роботу з мешканцями, щодо бережного поводження з насадженнями. На жаль, у нас уже є випадок звернення у Муніципальну варту та в поліцію. Людині не сподобалось місце в якому було посаджене дерево і вона його зламала. Це при тому, що саджанці, які ми висаджуємо — це, фактично, уже сформовані деревця в 2,5 метра у висоту та 4,6 сантиметри в діаметрі».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin