Вінниця
29.03.2024
11.22° C
Вгору

Театральний сезон в Садовського. Що подивитися в листопаді

У перший тиждень вересня у Вінницькому обласному театрі ім. Садовського розпочався 89 театральний сезон.

Відкривали його виставою «Біла ворона», присвяченою подвигу Жанни д’Арк. Історія про жагу до свободи, небайдужість до долі своєї країни, цілеспрямований шлях до світлої мети – поклала символічний початок сезону 2022 року.

Рок-оперу, написану Геннадієм Татарченком та Юрієм Рябчинським, поставив режисер Тарас Мазур. У головній ролі – Ольга Буга, акторка драми. Цього місяця виставу можна буде переглянути у четвер – 24 листопада.

Після довгої паузи, у цьому сезоні на сцену театру повернулася «Лісова пісня» Лесі Українки, із оновленим акторським складом. У ролі мавки – Вікторія Немченко, акторка балету.

Від початку сезону із великим успіхом в театрі проходять покази вистави «KVITKA», за п’єсою Олега Миколайчука-Низовця. Постановку вистави про славетну американську співачку українського походження Квітку Цісик здійснено за підтримки Міністерства культури та Вінницької ОДА. Виставу створено у рамках проекту «Незабутня Квітка», започаткованого в 2007 році та присвяченого життю та таланту легендарної співачки. До підтримки долучений і Подільський онкоцентр. Вистава, що вважається окрасою репертуару театру ім. Миколи Садовського, цього року була також приурочена до Дня захисників та захисниць України, 14 жовтня. У цьому місяці відвідати показ можна буде по суботах: 5 та 26 листопада.

Ще одну історію, присвячену життю та творчості видатних особистостей – Реймона Ассо та Едіт Піаф, можна переглянути в театрі в п’ятницю 11 жовтня, на малій сцені.

Прихильники комедій у листопаді 2022 року також зможуть знайти вистави собі до смаку:
  • «Бал негідників» із віртуозним гумором та гострими діалогами від французького драматурга Люка Шомара – 8.11 (мала сцена);
  • «Смішні гроші» – історія із детективним сюжетом та кумедними колізіями від комедіографа Рея Куні йтиме 12.11;
  • «Замовляю любов» – захоплива п’єса сучасної української письменниці Тетяни Іващенко про пошук спорідненої душі в цьому буремному світі пройде 22.11 (мала сцена);
  • «ШvЛ», пєса про сімейні стосунки за мотивами Едварда Олбі «Шлюбний етюд» – 29.11.

Увага! Вищезазначені вистави мають вікові обмеження.

 

Прихильники актуальної української класики в листопаді зможуть насолодитися такими виставами:
  • «Я б тобі небо прихилив…» І. Карпенка-Карого пройде 9.11 та 15.11;
  • «У неділю рано зілля копала» – романтична драма Ольги Кобилянської на дві дії – 10.11;
  • «Маруся Чурай», поема Ліни Костенко для театру – 17.11.
Також в листопаді готують до показу:
  • 16.11 – ліричну трагікомедію «Це і є любов?» за сюжетом інтелектуальної п’єси Жана Ануя, що розповість про кохання, ревнощі, життя та смерть та про всю історію людства через історію одного оркестру;
  • 18.11 – комедію за мотивами п’єси Д.Наварро та П.Одекера «Чай з м’ятою чи з лимоном?», що в 2011 році була удостоєна найвищої французької театральної нагороди – премії Мольєра;
  • 19.11 – веселу та інтригуючу виставу «Bon appetit або Гарнір по-французьки» за мотивами твору Марка Камолетті;
  • 25.11 – комедійну притчу «Хелемські мудреці» М.Гершензона.

Для дітей у цьому місяці театр підготував казку-притчу Володимира Лиса «Квітка з чарівної рукавички», створену за мотивами закарпатських легенд; показ пройде 5 листопада. А 26 листопада відбудеться музична вистава «Аліса в Країні чудес» за однойменним твором Л. Керрола, яка завжди користується великим успіхом у дітей та дарує святковий настрій.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin