Вінниця
28.03.2024
15.07° C
Вгору

Інспектори Муніципальної варти продовжують перевіряти укриття

У Вінниці триває перевірка укриттів. Інспектори Муніципальної варти аналізують стан приміщень громади, які можна використовувати в разі повітряної небезпеки. Станом на початок листопада здійснили огляд понад 150 об’єктів. В перелік входять житлові будинки, заклади громадського харчування, магазини тощо.

 

Контроль за утриманням укриттів здійснюється відповідно до рішення комісії техногенної безпеки, розповідає начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур.

“Ми регулярно перевіряємо найпростіші укриття. Для цього створена міською радою спеціальна комісія, в складі якої “Муніципальна варта” та фахівці з цивільного захисту. Під час рейдів визначаємо, чи відповідає встановленим нормам укриття”, – розповідає Віталій Чигур.

Не всі приміщення, де можна сховатися під час тривоги, власники привели до ладу. Зокрема й підвали в житлових будинках. Тож працівники Муніципальної варти відслідковують дотримання порядку і в разі необхідності дають відповідні приписи.

“В багатьох підвалах проходять комунікації. Це ускладнює перебування там людей у період тривоги. Ми також фіксували захаращеність у приміщеннях. Ми слідкуємо за ситуацією, надаємо відповідні приписи здійснити прибирання й елементарно привести ці приміщення до належного стану. Така ж ситуація з підприємцями, вони зобов’язані надати підходящі підвальні приміщення, написати на вході, що це є укриття, й зобов’язані пускати туди людей, які потребують сховища в час повітряної тривоги”, – наголошує Віталій Чигур.

Такі заходи інспектори Муніципальної варти будуть здійснювати постійно, поки триває воєнний стан. Віталій Чигур наголосив на тому, що повітряну тривогу в жодному разі не можна ігнорувати та одразу спускатися в укриття після того, як пролунає сирена – це реальний шанс убезпечити своє життя та близьких.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin