Вінниця
28.03.2024
13.42° C
Вгору

У Вінниці анонсували відкриття офісу «ВПО України»

Благодійний фонд “За Луганщину” вже 16-ий раз зібрав для переселенців продуктові набори. Зустріч традиційно організували за адресою вул. Грушевського, 2, на території Донецького державного університету ім. Василя Стуса. Крім того, під час заходу організатори анонсували відкриття у Вінниці офісу “ВПО України”.

 

Ще від початку воєнних дій  БФ «За Луганщину» здійснює постачання гуманітарної допомоги на підконтрольну територію Луганської та Донецької областей. Хаби активно працюють, окрім Донбасу, також у містах Дніпрі, Кам’янському, Києві, Вінниці, Кропивницькому, Знам’янці, Івано-Франківську, тощо. Раніше фонд працював, зокрема, з переселенцями з Луганщини та Донеччини, проте наразі вони не виокремлюють переселенців, й допомагають всім.

«Сьогодні у нас є не тільки луганчани, а й люди з усієї України. Зараз ми знайшли понад 30 сімей переселенців. Ми вже не розділяємо внутрішньо-переміщених осіб на луганчан чи дончан, для нас усіх вони однаково важливі, адже кожен з них натерпівся сповна», – коментує один із засновників БФ Андрій Юзвенко.

Раніше фонд зосереджувався, в основному, на продуктових наборах, проте зараз вони змінюють вектор роботи й анонсують відкриття офісу свого Громадського об’єднання.

«Ми відкриваємо офіс нашого громадського об’єднання, який, у свою чергу, підтягуватиме інші фонди. Ми будемо змушувати місцеву владу перейматися проблемами переселенців більше, ніж це було раніше.», – зауважує Юзвенкою.

Традиційно зустріч організували на території Донецького державного університету ім. Василя Стуса, якому сьогодні виповнюється 8 років.

«Сьогодні вісім років, як ми відновили свою діяльність в університеті. Ми так само приїхали у жовтні з однією валізою і надією, що ми скоро повернемося назад додому. В нас не було нічого, ми купували папір за свої кошти. Чесно кажучи надії на державу, чомусь, тоді не було, але надія на людей була. Нам допомагала Острозька академія, Львівський університет та інші, вони надсилали нам книги, варення, крупи, всіляко допомагали. Я вірю в нашу державу, але вірю в неї тільки з нами, з людьми, які допомагають один одному. Щиро вірю, що 2023 рік буде переможним і ми повернемося у свої домівки», – коментує Ірина Зайченко проректор з науково-педагогічної та соціальної роботи ДонНУ імені Василя Стуса.

Нагадаємо, на почтку жовтня у Вінниці переселенці зі Сходу отримали чергову допомогу.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin