Вінниця
18.04.2024
5.14° C
Вгору

Для дитсадка та місцевої амбулаторії у Писарівці облаштували укриття

У Писарівці завершили облаштування укриття поблизу місцевого садочку. Відтак, заклад дошкільної освіти, який не працював кілька місяців, уже найближчим часом має відновити свою роботу, а діти — повернутися на навчання.

«Влітку, коли вийшли рекомендації ДСНС, щодо облаштування найпростіших укриттів, то садочок в Писарівці підлягав закриттю, — розповідає староста Вінницько-Хутірського округу, до якого відноситься Писарівка, Владислав Кривешко, — швидким реагуванням на виклик, стало доручення Вінницького міського голови Сергія Моргунова розробити план відновлення роботи закладу. Ми оперативно вивчили це питання, провели необхідну роботу та знайшли відповідне приміщення. Хоч сама споруда досить стара та давно не використовувалася, підвальне приміщення має бетонне перекриття, що безпосередньо вплинуло на попередні позитивні рекомендації ДСНС. Отож, ми почали працювати».

Спільними зусиллями, за словами старости, усі роботи вдалося виконати максимально швидко та якісно. До процесу долучилася не тільки влада, а й місцеві підприємці та аграрії.

«Згуртованість перед зовнішньою небезпекою – це ознака сильної територіальної громади, — зазначає Вінницький міський голова Сергій Моргунов. —І саме завдяки такій позиції ми можемо говорити, що місто Вінниця створює належні умови для убезпечення людей у випадку повітряної тривоги. І ми це робимо не тільки силами муніципалітету, а разом з бізнесом, з ОСББ, з усіма мешканцями. Важливо, коли у громаді є розуміння, що це наша спільна відповідальність, вдячний вінничанам, які роблять внесок в облаштування укриттів».
«Наразі, маємо функціонуючий садочок і амбулаторію, а також – щасливих батьків і працівників, та чудове, одне з найкращих у комунальних закладах, найпростіше укриття. В результаті виконаних робіт, ми, фактично, отримали нове приміщення, до облаштування якого також долучилися вихователі та батьки дітей, які чудово розмалювали стіни. Наприклад, одну з стін прикрашає пес Патрон, який досить недавно потрапив у промо-ролик ДСНС у Вінницькій області», — повідомляє староста Владислав Кривешко.

В укритті встановили рекуператор (примусову припливно-витяжну систему вентиляції з підігрівом повітря), обігрівачі, біотуалет, умивальник, кулер для води (з підігрівом і охолодженням), FM-приймач, забезпечили аптечкою від UNICEF та облаштували wi-fi покриття. Саме укриття розділили на різні зони та облаштували необхідними меблями.

«Дане сховище розраховане на 50 осіб. З урахуванням того, що до закриття садочок постійно відвідувало 35 діток, у разі повітряної тривоги, знайти прихисток в укритті зможуть також працівники закладу та колектив філії ЦПМСД №1, яка розташована поруч та обслуговує не лише жителів Писарівки та Щіток, а й частину мешканців Лука-Мелешківської територіальної громади. Ми сподіваємось, що укриття не стануть у нагоді, але маємо бути готовими до будь-яких викликів», – каже директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Загалом, це восьме найпростіше укриття облаштоване згідно діючим нормам у Вінницько-Хутірському старостинському окрузі, що дає змогу функціонувати 95% комунальних закладів та якісно убезпечувати місцевих мешканців у разі повітряної тривоги.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin