Вінниця
24.04.2024
8.35° C
Вгору

росія серйозно пошкодила близько 40% енергетичної інфраструктури України

росія серйозно пошкодила вже приблизно 40% усієї енергетичної інфраструктури України, зокрема теплоелектростанції, теплоелектроцентралі та гідроелектростанції.
Про це президент Володимир Зеленський проінформував комісара Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсона, передає пресслужба Офісу президента.Так, глава держави розповів єврокомісару про наслідки енергетичного тероризму з боку росії, а також про заходи, яких вживає Україна для стабілізації роботи енергомережі.

Співрозмовники обговорили подальші кроки із забезпечення енергетичної безпеки України. Зеленський докладно розповів про потреби України для відновлення енергетичної інфраструктури й закликав Єврокомісію відігравати координаційну роль у залученні допомоги з боку держав — членів ЄС.

Зеленський звернув увагу на доцільність створення платформи для підтримки української економіки, зокрема енергетичної сфери, на зразок Контактної групи у форматі «Рамштайн».

«Ця платформа, такий “економічний Рамштайн”, будується й почне працювати. Питання енергетики сьогодні йде поруч із фінансовою кризою та дефіцитом зброї, тому має бути створений такий майданчик», — переконаний глава держави.

Окрему увагу сторони приділили подальшому посиленню енергетичних санкцій проти рф. Президент України закликав запровадити цінові обмеження на російський газ на додачу до цінових обмежень на нафту.

Також Зеленський просить обмежити постачання російського скрапленого газу до країн ЄС у межах наступного санкційного пакета, який необхідно затвердити якнайшвидше.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin