Вінниця
18.04.2024
5.5° C
Вгору

Вінницькі енергетики беруть участь в проєкті «Твіннінг в сфері централізованого теплопостачання»

Метою цього проєкту є стимулювання співпраці України та Фінляндії у сферах енергоефективності й відновлювальної енергетики та обмін досвідом між комунальниками КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» і працівниками фінської теплопостачальної компанії Imatran Lämpö Oy у сфері централізованого теплопостачання.

Твіннінг здійснюється за підтримки Міністерства закордонних справ Фінляндії та фінансується за рахунок гранту Фінсько-Українського Трастового фонду та адмініструється Північною екологічною корпорацією (НЕФКО).

 

Так, наприкінці вересня, у рамках реалізації чергового етапу проєкту працівники Вінницької міської ради та комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» відвідали фінське місто Іматра, де, під час робочих зустрічей, детально ознайомилась з різноманітними технологічними процесами експлуатації твердопаливних джерел теплової енергії Imatran Lämpö Oy.

 

У рамках зустрічі було детально пропрацьовано можливість використання альтернативного палива більш низької якості. Це дозволить зменшити витрати на закупівлю палива та дозволить збільшити ефективність твердопаливних котельнь. Також з фінськими партнерами було опрацьовано практичні навички в демонстраційному програмному комплексі, розробленому KPA Unicon, щодо процесів закупівлі, приймання та обчислення собівартості продукції біопалива, що поставляється з різних представництв регіону.

«Ми поступово впроваджуємо європейські стандарти у сферу централізованого теплопостачання, – каже директор департаменту міського господарства Віталій Місецький. – Саме завдяки технологіям поводження з низькоякісною біомасою ми зможемо, у подальшому, більш ефективно експлуатувати та модернізувати наявні твердопаливні котельні. У свою чергу це дозволить підвищити їх надійність, якість та ефективність. Також це зменшить витрати на закупівлю палива.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin