Вінниця
20.04.2024
2.81° C
Вгору

Україна повернула з російського полону 108 жінок

Сьогодні, 17 жовтня, Україна провела черговий масштабний обмін полоненими та повернула додому 108 жінок. Більшість з них – військові.

 

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Це був перший цілковито жіночий обмін. У полоні перебували мами та доньки, яких дуже чекали рідні. 37 евакуйованих з «Азовсталі», 11 офіцерів, 85 – рядових та сержантів. З них – 35 захисниць із ЗСУ, 32 – ВМС, 12 – ТРо, 8 – НГУ, включно з 2 із «Азову», 5 – ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних», – йдеться у повідомленні.

Єрмак каже, що серед звільнених є дівчата, незаконно ув’язненні в ордло, які потрапили в полон ще до 24 лютого, коли росія почала повномасштабне вторгнення на територію України.

«Люди сиділи з 2019 року в псевдореспубліках за «надто проукраїнську позицію», яка виражалась в перевезенні гуманітарки для дітей-сиріт, надумані «шпигунство» та «тероризм», – пише Єрмак.

Керівник Офісу Президента додав, що це був нервовий обмін, бо було багато деталей і моментів, які могли вплинути на процес, змінити його хід.

«При обмінах завжди багато ризиків, які треба прораховувати від моменту підготовки та під час самого процесу. Права на помилку немає. Є завдання Президента повернути всіх, і від чітких дій команди залежить, щоб наші люди були вдома. Я був впевнений у результаті, бо наш алгоритм дій добре прорахований, і обміном займається краща команда», – пише Єрмак.

Зараз всі дівчата будуть проходити медичний огляд, реабілітацію.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin