Вінниця
29.03.2024
8.33° C
Вгору

У Вінниці вшанували пам’ять загиблих Героїв у День захисників і захисниць України

Сьогодні, 14 жовтня, відзначаємо День захисників і захисниць України, вінничани вшанували пам’ять борців за незалежність нашої держави. За участі представників Вінницької міської та обласної рад, ветеранів та учасників АТО/ООС, військових відбулась церемонія покладання квітів до Пам’ятного знаку Небесній Сотні, загиблим Героям АТО/ООС та інтерактивної стели пам’яті на площі Тараса Шевченка.

Наші захисники та захисниці сьогодні боронять незалежність України її свободу та кордони ціною власного життя. Очільник громади Сергій Моргунов подякував кожному Герою, хто боронить рідну землю: усім Збройним Силам, добровольцям, нацгвардійцям, спецпризначенцям, правоохоронцям, співробітникам СБУ, тероборонівцям. «Дякую за те, що зберегли нашу країну. За те, що ми ніколи не будемо мати нічого спільного з терористами та мародерами. Дякуємо за кожен наш день. Зі святом, дорогі наші! Янгола охоронця кожному! Віримо у вас! Віримо у нашу Перемогу! Пам’ятаємо кожного Героя, якого не дочекаються вдома… Та саме за рідний дім вони віддали свої життя», – каже Сергій Моргунов.

Весь український народ і його мужність надихнули світ, а наше військо стало однією з найбоєздатніших армій Європи. «Перемога прийде. І розплата прийде. Тому що жодна зброя не має влади над народом, який так відчайдушно б’ється за свою свободу», – наголошує міський голова Сергій Моргунов.

14 жовтня в Україні відзначають і християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунок від ворогів. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. У часи незалежності свято Покрови почали відзначати ще і як День Українського козацтва.

 

З 14 липня 2021 року Верховна рада проголосувала за законопроєкт, згідно з яким «День захисника України» перейменовано на «День захисників і захисниць України». Закон набув чинності 5 серпня 2021 року. Свято День захисника України встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin