Вінниця
29.03.2024
9.33° C
Вгору

ЗСУ звільнили ще п’ять населених пунктів на Херсонщині

Підрозділи окупаційних військ зосереджують основні зусилля на утриманні захоплених територій та стримані наступальних дій ЗСУ. Проте українські підрозділи закріпили успіх зі звільнення ще п’яти населених пунктів в Бериславському районі Херсонщини. Це Нововасилівка, Новогригорівка, Нова Кам’янка, Трифонівка та Червоне.

 

Як повідомляє Повітряне командування «Південь», наразі там тривають стабілізаційні заходи з відновлення соціальної та критичної інфраструктур. 

Обстановка в південнобузькій операційній зоні залишається напруженою, але контрольованою. Силами оборони продовжується вогневе ураження резервів противника, порушення його системи управління та логістичного забезпечення. Ворог посилено проводить повітряну розвідку: навколо 17 населених пунктів вздовж лінії фронту і на щойно вивільнених територіях. Продовжує обстріли наших позицій та тилових територій, не цурається й техногенного шантажу, – йдеться у дописі.

Так, ранком, під прикриттям масованого ракетного удару по всій Україні та, зокрема, й по південних регіонах, противник силами до взводу за підтримки танку намагався контратакувати позиції ЗСУ в районі Іщенки поблизу лісосмуг. Під вогневим ураженням зазнав втрат та ретирувався.

 

Двічі парами ударних К-52, двічі ударним дроном і ще раз парою штурмовиків Су-25 ворог атакував наші позиції. Без втрат.

Ще два рази парами штурмовиків Су-25 – атакував нещодавно вивільнені села на правому березі Дніпра.

 

Натомість ЗСУ завдали дев’ять авіаційних ударів переважно армійською авіацією по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки окупантів на Бериславщині та в Миколаївському районі. Також ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 300 вогневих завдань.

 

За результатами знищені: 23 рашисти, вантажний і броньований автомобіль, ударний БпЛА типу «Шахед», склад боєприпасів неподалік Дудчан, пункт управління та вузол зв’язку в районі Суханового. Суттєво пошкоджено дві ворожі самохідні артилерійські установки «Гвоздика» та БТР.

 

В Чорному морі 12 ворожих кораблів маневрують поблизу узбережжя Криму, з них 2 надводних носії «Калібрів» (а це 16 ракет) та 3 великих десантних кораблі. У рамках міжнародних зобов’язань забезпечено вихід 11 та захід 4 суден до портів в Одеській області.

 

Зазначено, що загроза ракетних ударів, дронів-камікадзе та обстрілів в зонах досяжності ворожою зброєю залишається надзвичайно актуальною.

 

Нагадаємо, станом на 6 жовтня Збройні сили України звільнили від окупантів вже понад 400 квадратних кілометрів Херсонщини.

 

Зокрема, станом на 4 жовтня на Херсонщині з-під окупації підрозділами ЗСУ звільнено, закріплено і відновлено державний прапор України в Любимівці, Хрещенівці, Золотій Балці, Біляївці, Українці, Великій і Малій Олександрівках, а також в Давидовому Броді Бериславського району.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin