Вінниця
23.04.2024
10.03° C
Вгору

Вінницькі спортсмени завоювали нагороди Чемпіонату Європи з сумо

Вісім вихованців, міської дитячо-юнацької спортивної школи №5, отримали перемоги на Чемпіонаті Європи з сумо серед юніорів та юніорок U18, юнаків та дівчат U14 та U16. Він тривав з 6 по 9 жовтня у м. Раквере (Естонія). Підготував вінницьких чемпіонів – Заслужений тренер України Важа Даіаурі (старший). На рахунку наших сумоїстів – по чотири золотих та срібних нагороди, дві бронзових та одне п’яте місце.

На вищий щабель п’єдесталу пошани піднялися: Олександр Косий (60 кг), Вадим Богатчук (70 кг), Андрій Поліш (100 кг) та Ірина Гребенчук (75 кг). Зазначимо, що для Ірини – це останні змагання серед юніорів.

 

На рахунку Дмитра Зілецького – срібна медаль у ваговій категорії 80 кг. П’яте місце виборов Іван Кирилюк (65 кг) серед юніорів до 18 років.

 

Серед дівчат до 14 років срібною призеркою турніру стала Анна Коротюк (50 кг). Дівчина здійснила переможний дубль, завоювавши друге «срібло» в командних змаганнях. Вікторія Ружанська здобула срібну нагороду на Чемпіонаті Європи з сумо в категорії U16 та ваговій категорії 65 кг. Також дівчата у командних змаганнях стали бронзовими призерками.

«Цього разу було важко проходити підготовку до змагань, в силу нинішньої ситуації в країні. Проте, ми відповідально підійшли до підготовки до Чемпіонату Європи. Згуртувавшись, зробили все можливе, щоб здобути кращий результат. Загалом серед юніорів Україна виборола 9 золотих медалей, серед них 4 медалі наших Вінницьких спортсменів», – говорить Заслужений тренер України з сумо та тренер МДЮСШ № 5 Важа Шотайович Даіаурі.

Також тренер зазначив, що у турнірі брали участь спортсмени з 12 країн і вінничани, якнайкраще продемонстрували свої спортивні навички й волю до перемоги.

«Ми пишаємось, нашими тренерами, які здійснюють підготовку спортсменів високого класу, та спортсменами, які не дивлячись на важку ситуацію в країні знаходять у собі сили та можливість поїхати на такі змагання, при цьому виборюючи призові місця, прославляючи своє місто та країну на змагання міжнародного рівня», – говорить заступниця директора з навчально-тренувальної роботи МДЮСШ № 5 Тетяна Бондарчук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin