Вінниця
20.04.2024
3.01° C
Вгору

Вінниця може стати регіоном, де впровадять глибоку переробку сільгосппродукції

На базі індустріального парку у Вінниці компанія U PARKS, претендент на керуючу компанію, планує створити інноваційний проєкт у харчовій промисловості. 5 жовтня, у Вінницькій міській раді відбулось засідання конкурсної комісії з вибору керуючої компанії Вінницького індустріального парку на якому було прийнято за встановленою процедурою заявку даного претендента. Далі – виконком і затвердження переможця на сесії депутатами.

 

За словами заступника Вінницького міського голови Андрія Очеретного, зараз розглядається можливість направити профіль індустріального парку на переробну промисловість.

“Перед Україною зараз стоїть чимало викликів. Ми розуміємо, що потрібно робити щось з сільськогосподарською продукцією, яка виробляється в країні, але не експортується. Глибока переробка та додана вартість продукції – це зараз завдання №1, яке ми ставимо перед собою. Тож цілком ймовірно, що Вінниця стане регіоном, де впровадили глибоку переробку. Тим паче, зараз діє чимало програм для експортерів, тож результати не змусять на себе чекати”, – сказав Андрій Очеретний.

Директор ТОВ «Юпаркс» Валерій Кирилко зазначив, що Вінниця, як центральне місто України дуже зручна в плані логістики. А розміщення індустріального парку вигідне з точки зору близькості до сировини, технологічних баз та перевезення через кордон. Тож компанія зацікавлена в тому, щоб залучити потенційних інвесторів/резидентів на дану територію.

«У Вінницькому індустріальному парку ми хотіли б розвинути клан мережі наших індустріальний парків, які вже є у Львівщині та Івано-Франківську. Тому дуже велику увагу будемо приділяти R&D складовій. Ми плануємо зробити дуже потужний інноваційний екологічний центр, який буде розвивати так звану “нову їжу”. Тобто, всі підприємства, які будуть там знаходитися – будуть проходити велику селекцію на предмет серйозності підприємства, потужностей, а також легітації на експорт. Ми також хотіли б зробити акцент на екології в індустріальному парку, щоб мінімізувати будь-які викиди з виробництва», – сказав Валерій Кирилко.

Якщо претендент стане керуючою компанією Вінницького індустріального парку, представник компанії зазначив про готовність «запустити» перших резидентів наприкінці 2023 року.

«Щоб вони почали працювати та випускати першу продукцію. До весни наступного року ми плануємо організувати проєктування і в березні вийти на ділянку та приступити до забудови», – ділиться планами Валерій Кирилко.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin