Вінниця
28.03.2024
8.46° C
Вгору

Понад 44 тисячі переселенців прихистила Вінниця

Станом на початок жовтня у Вінниці офіційно зареєструвалися 44249 людей, які були вимушені залишити свої домівки через війну. Із загальної кількості внутрішньо переміщених, які стали на облік у нашій громаді, – приблизно чверть або 11 593 – це діти. Про це повідомляє департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

«Більшість переселенців, які перебувають у нас на обліку, – це вихідці з Донецької та Харківської областей, – зазначає директор департаменту соціальної політики Валентина Войткова. – Зокрема, з Донецької області в місті нараховується загалом 10 968 переселенців, а з Харківської – 10 386.»

За словами очільниці департаменту, порівняно з піковими періодами, які були на початку війни, а також в червні та частково в липні, зараз динаміка прибуття нових переселенців невелика. 5,9 тисяч внутрішньо переміщених осіб знялось з обліку в нашій громаді, а прибуває небагато. На даний час, більшість новоприбулих до Вінниці – це люди з Миколаївської та Запорізької областей. З цих регіонів на обліку у Вінницькій громаді перебувають 2 546 та 1635 переселенців відповідно. Також до Вінниці продовжують прибувати харків’яни.

 

Загалом, у Вінницькій області органи соціального захисту населення взяли на облік понад 181 тисячу внутрішньо переміщених осіб. На рівні держави їх кількість, за офіційними даними, складає близько 4,6 мільйона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin