Вінниця
28.03.2024
11° C
Вгору

У Вінниці переселенці зі Сходу отримали чергову допомогу

Півтори тисячі переселенців з Луганщини отримали гуманітарну допомогу у Вінниці. Благодійний фонд “За Луганщину” вже 15-ий раз зібрав для них продуктові набори. Зустріч традиційно організували за адресою вул. Грушевського, 2, на території Донецького державного університету ім. Василя Стуса.

Від початку воєнних дій БФ «За Луганщину» здійснює постачання гуманітарної допомоги на підконтрольну територію Луганської та Донецької областей. Хаби активно працюють, окрім Донбасу, також у містах Дніпрі, Кам’янському, Києві, Вінниці, Кропивницькому, Знам’янці, Івано-Франківську, тощо.

 

Проднабори у Вінниці для луганчан почали видавати ще з квітня. Цього разу привезли також ліки, засоби особистої гігієни, і канцелярію.

“Привозимо все, що вдається зібрати. Хтось дає медикаменти, хтось дає овочі, хліб, харчові набори, засоби особистої гігієни. Все беремо, готуємо пакети з повноцінними наборами”, – каже один з засновників благодійного фонду Максим Ткаченко.

Наразі Благодійний фонд у процесі створення громадського об’єднання “ВПО України” (Воля Перемога Об’єднання України).

“Об’єднання буде лобіювати та представляти інтереси власне переселенців. Адже крім військового фронту в нас є соціальний. І саме переселенцям, яких наразі 7 мільйонів, потрібно допомагати та направляти в правильне русло. Потрібно, щоб вони працювали, цим самим, підтримували нашу економіку, Збройні сили України та наближали нашу перемогу”, – зазначає народний депутат, один з засновників фонду Сергій Козир.

Оскільки кількість переселенців останнім часом значно збільшилася – допомагає Благодійний фонд не лише дончанам та луганчанам, вони піклуються також про людей з Миколаєва, Херсона, Харкова, тощо.

“Раніше ми, в основному, допомагали людям з Донеччини та Луганщини, проте зараз така кількість переселенців та біженців, що ми навіть не чекали, тому постало питання допомоги абсолютно усім, хто цього потребує та створення вже Всеукраїнської громадської організації “ВПО України”. Щодня ми приїжджаємо у 2 області, спілкуємося з людьми і видаємо гуманітарну допомогу. У Вінниці другий за розміром хаб за кількістю переселенців, більший тільки в Дніпрі”, – коментує Максим Ткаченко.

Основна проблема для переселенців – не їжа. Зрозуміло, що більш нагальні питання пакунком з продуктами не вирішуються, оскільки в людей немає даху над головою та роботи. Засновники фонду працюють у цьому напрямку для того, щоб максимально швидко вирішити проблему й забезпечити внутрішньо-переміщених осіб житлом.

“Ми розуміємо, що не всіх зможемо забезпечити житлом, але надати його тому прошарку населення, який дуже потребує- необхідність”, – переконаний Сергій Козир.

Нагадаємо, що у 84 День народження Луганської області понад тисяча переселенців отримали продуктові набори.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin