Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

Для переселенців, які проживають у Вінниці меценати передали техніку і меблі

За понад пів року вінницькі шелтери, які розташовані на базі гуртожитків ПТНЗ та закладів загальної середньої освіти прийняли понад 45 000 переселенців із охоплених війною областей України. Для більшого комфорту людей, які проживають у колективному центрі розміщеному у школі, закордонні партнери передали 100 нових ліжок із матрацами і постіллю, пральні машини та холодильники.

«З 24 лютого відкрилися перші прихистки, які приймали людей, що були змученими, голодними та переляканими. У восьми гуртожитків ПТНЗ та п’яти закладів середньої освіти, були утворені Центри тимчасового розміщення для внутрішньо переміщених осіб», – зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

За більше ніж пів року вінницькі шелтери прийняли понад 45 тисяч людей, яких окупанти позбавили домівки.

 

Наразі міською владою і небайдужими меценатами у вінницьких Центрах з розміщення переселенців, які раніше не були пристосовані до проживання, постійно покращуються умови, аби людям було зручно та комфортно перебувати у нашому місті.

 

Також Оксана Яценко додала, що з перших днів війни, завдяки небайдужим вінничанам, міській владі, волонтерам та міжнародним організаціям цей заклад був забезпечений матрацами, постільною білизною і виконував роль тимчасово прихистку для ВПО. «Наразі є люди, які проживають тут шість місяців, а ще потрібно враховувати те, що наближається зима і попереду складний опалювальним сезон, тому створюємо комфортніші умови проживання в цьому шелтері», – каже вона.

 

Наразі центр, де проживають ВПО, отримав 100 нових ліжок, пральні машини та холодильники. На часі від цієї організації ще один транш у 200 ліжок.

«Ця допомога надійшла від організації «Rotary Club Kyiv International», завдяки тісній комунікації з Ротарі клубом в м. Черкаси та президенткою клубу Мариною Гуряновою. Ми повинні розуміти, що будь-яка гуманітарна, матеріальна чи інша допомога, що надходить у ВМТГ, надходить сюди завдяки довірі до людей, які тут працюють, завдяки стабільному статусу нашої громади, як громади надійного партнера. А Вінниця – це місто, яке завдяки зрілості громадянського суспільства, завдяки системній роботі міської ради та відповідальності волонтерських та інших організацій, які активно підключаються до захисту нашої країни і до відновлення економічної спроможності людей, котрі потрапили в складні життєві обставини», – каже депутат міської ради Світлана Ярова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin