Вінниця
24.04.2024
8.65° C
Вгору

Вінничани продовжують наводити лад в найпростіших укриттях

Вінничани продовжують наводити лад в найпростіших укриттях. В цокольному приміщенні, яке раніше пустувало, мешканці заходились облаштовувати місце, де можна перечекати тривогу.

 

Тут зберігають запаси води. Переїхала до укриття і велика дерев’яна лава. А це додаткові місця.

 

В мирний час приміщення пустувало і здебільшого в ньому зберігали дитячий транспорт та речі які, як то кажуть, і нести тяжко і кинути шкода. Та з перших днів війни мешканці заходились облаштовувати місцину, де можна перечекати тривогу, розповідає голова ОСББ Сергій Супрун.

 

Нині, щойно лунає довга сирена – мешканці спускаються в укриття. Кажуть, усвідомлюють усю серйозність ситуації.

Маємо два входи та два виходи, підвал з’єднує два під’їзди. При найважчій ситуації, якщо завалиться один вихід, в нас є вихід на інший під’їзд, – говорить Сергій Супрун.

Голова ОСББ каже, намагались створити тут хоча б мінімальний комфорт.

Вінничани продовжують наводити лад в укриттях

Ще одне укриття мешканці мають поруч. В магазині у цокольному приміщенні теж можуть перечекати тривогу усі, хто опинився поруч. Як от Анна Дунь. Студентка переїхала до Вінниці, тікаючи від війни. Каже, після пережитого, завжди, як чує сирени – прямує в укриття.

Небо було червоне і ми всі перелякались, звучали вибухи, недалеко від нас людину розірвало… В цей період дуже важливо, коли звучить сирена, ховатись в укриття, – говорить дівчина.

В магазині кажуть, під чай тривог намагаються створити для усіх – комфортні умови, зменшити тривожність і відвернути увагу від поганих думок.

 

А ще додають, тут все побудовано надійно. Адже зовнішня стіна має бетонні перекриття завширшки понад 60 сантиметрів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin