Вінниця
18.04.2024
5.62° C
Вгору

У Вінниці відбудеться екскурсія для військових «Вінниця – колиска козацької слави»

14 жовтня, у День захисників і захисниць України, відбудеться екскурсія «Вінниця – колиска козацької слави». Гідеса Оксана Роздорожнюк проведе її у співпраці з Офісом туризму Вінниці безкоштовно для сімей військовослужбовців ЗСУ. Варто поспішити з реєстрацією, адже максимальна кількість учасників – 20 осіб.

 

Ще у XVII столітті українці вирізнялись надзвичайним військовим талантом, яким сьогодні завдяки Збройним Силам України захоплюється весь світ, спостерігаючи за успіхами нащадків козаків на фронті у війні з російськими окупантами.

 

Ключовими постатями, про яких розповідатимуть учасникам екскурсії, є уродженці Вінниччини: козацькі полковники Іван Богун та Іван Сірко. Перший – видатний полководець Визвольної війни 1648-1657 років. Тричі був наказним гетьманом та вважався одним з найкращих із 80-ти сподвижників Богдана Хмельницького. Іван Сірко – легендарний кошовий отаман Запорозької Січі й усього Війська Запорозького Низового. Відомий тим, що здобув перемогу в 65 боях.

 

Під час екскурсії буде нагода побачити церкву, де за переказами вінчався Іван Богун. Почути про таємниці та заглибитись в історію Замкової гори. Дізнатись, яку роль у битві під Вінницею 1651-го відіграв комплекс оборонних і монастирських споруд, який ми знаємо під назвою Мури. Довідатись, завдяки яким військовим хитрощам стала можливою ця перемога над ворогом.

Щоб стати учасником цієї захопливої подорожі, необхідно зареєструватись: https://forms.gle/cRWEMnADC6BPjbqp7

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin