Вінниця
26.04.2024
7.89° C
Вгору

У Вінниці в ДНЗ №31 облаштували компостер для перетворення органічних речовин

Вчора, 29 вересня, у ДНЗ №31 Вінницької територіальної громади відбувся захід «Компостуй – Землю рятуй!» на якому діткам, які відвідують заклад дошкільної освіти подарували компостер та іграшкові набори для садівництва.

Захід відбувся за підтримки проєкту “Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що анонсований німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».

“За сприяння міського голови у Вінниці досить потужно розвивається екологічний напрямок, зокрема в контексті освіти. Щороку разом з профільними департаментами ми проводимо низку заходів, як от “Стала енергія” – вони направлені на пропагування бережного ставлення до природи, зокрема йдеться про компостування. Тож, окрім компостера ми принесли “подаруночки”, які допоможуть переробляти відходи на органічні добрива”, – розповів директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов.

Директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко додала, що садочок №31 вибраний для реалізації проєкту невипадково. «Сьогодні це найменші дітки, які відвідують даний заклад, що працює за екологічним напрямком, і це дуже важливо, адже дітки з маленького віку починають розуміти яке велике значення має екологія, природа та збереження навколишнього середовища. Департамент освіти ВМР прийшов сьогодні теж з подарунками – лопатки, грабельки, корзинки, відерця, щоб наші діти через ігрову діяльність діяльності навчались не засмічувати природу», – каже вона.

Як розповіла завідувачка садочку №31 Дацюк Наталія, “Дошкільний навчальний заклад №31” вже протягом восьми років, впроваджує Всеукраїнський екологічний проєкт «Подорож країною еко-знань». «На території садочку є 22 природно-дослідних модулі, на яких дітки спостерігають за природою. Компостування – це один з напрямків нашої роботи, який малечі дуже подобається, адже ми виховуємо в діток працелюбність, спостережливість, вчимо працювати в команді, розвиваємо любов до природи та вміння її берегти», – додала пані Наталія.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin